Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Nyheter

 • 2020-03-27
  Långsiktig plan tas fram för funktionshinderomsorgen
  För att bättre kunna möta framtida behov inom funktionshinder­omsorgen ska en långsiktig plan tas fram med ett helhets­grepp kring både insatser och lokaler.
 • 2020-03-26
  Samarbete ska skapa ny attraktiv mötesplats 
  Carina Bardh, Dan Ljungström, Henrik Tvarnö.

  På den här platsen, bredvid bion och bakom HM-huset, ska den nya mötesplatsen Kopparsmedjan byggas med bostäder i kombination med annan verksamhet. Kommunalråden Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C) och Henrik Tvarnö (S) är positiva till initiativet och vill utreda möjligheterna för en scenlokal i området.

  Östra Härads Fastighets AB planerar för en exploatering av kvarteret Boken som innebär fler bostäder och en ny, central mötesplats. Från politiskt håll ser man etableringen som ett sätt att göra Vetlanda mer attraktivt och ett steg mot målet om 30 000 invånare år 2030. Förhoppningen är att vara med och utveckla den nya mötesplatsen - Koppar­smedjan, genom exempelvis en scenlokal. 
 • 2020-03-19
  Himlabackarna anpassas efter den sluttande terrängen
  Simon Conradsson och Erik Petersson bygger stenmur på Himlabackarna

  På Himlabackarna har några av de gamla stenmurarna bevarats samtidigt som nya har byggts, både för hand och med maskin. Simon Conradsson och Erik Petersson står bakom delar av arbetet.

  I en serie texter berättar vi om exploateringen på Himlabackarna. Del 4: naturen.Den sluttande terrängen i Himlabackarna är både en utmaning och en tillgång. I en kommande markanvisningstävling bjuder vi in husföretagen att komma med idéer för två områden med flerbostadshus anpassade till höjdskillnaderna. Samtidigt anlägger vi en våtmarkspark i Himlabackarnas lägsta del för att hindra dagvattnet att rinna rakt ut i Vetlandabäcken. 
 • 2020-03-17
  I vår börjar de nya kvarteren på Himlabackarna att bebyggas
  Nybyggda hus på Himlabackarna

  Den som köper en tomt på Himlabackarna har ett år på sig att börja bygga, sen går köpet tillbaka. Tomterna i etapp två och tre på Himlabackarna är grundberedda till tjugo centimeter under färdigt gräs.

  I en serie texter berättar vi om exploateringen på Himlabackarna. Del 3: tomterna.Totalt blir det ett sjuttiotal tomter på Himlabackarna tre med en blandning av villor och lägenheter. De första tolv tomterna släpptes i höstas och kommer att börja bebyggas snart. 
 • 2020-03-17
  Ola Rosander slutar som VD för Njudung Energi
  Ola Rosander VD för Njudung energi
  Ola Rosander, som varit VD i 14 år inom det som idag heter Njudung Energi, har på egen begäran valt att avsluta sin anställning. Han kommer att lämna bolagen i mitten av juni.
 • 2020-03-13
  Gatubelysningen – en säkerhetsfråga
  Björn Wiberg står vid gatlampor
  Vetlanda kommun valde att inte släcka ner gatubelysningen under Earth Hour förra året, då det ansågs vara en säkerhetsrisk. Kommunen väljer att behålla lamporna tända även i år. 
 • 2020-03-12
  Språkvän skapar positiva möten
  Två kvinnor sitter vid ett bord och ser glada ut
  Som en del i arbetet för ökad integration har Språkvän Vetlanda nu varit igång i drygt ett år. Sommaren 2019 fick de första språkvännerna träffa varandra och idag har hela 13 matchningar gjorts. Men det finns fortfarande många personer som väntar på att bli matchade.
 • 2020-03-11
  Ny scenplats ger utrymme för större publik 
  Artisten Kadiaou sjunger i en mikrofon
  Sista helgen i maj är det återigen dags för VetlandaFesten. Vetlanda firar hundra år och Lena Philipsson återvänder till sina hemtrakter för att möta publiken. Vi satsar på en större scen i ett bättre läge, för att så många som möjligt ska kunna njuta av showen.
 • 2020-03-11
  Hållbar framtid på nya förskolan i Himlabackarna 
  Byggprojektledare Jonas Fransson och förskolans verksamhetschef Ingela Nyberg på Himlabackarna.

  Jonas Fransson, byggprojektledare, och Ingela Nyberg, verksamhetschef förskola, på den plats på Himlabackarna där den nya förskolan ska byggas. Här kommer barnen bland annat att få en stor och varierad utemiljö med närhet till en liten skogsdunge.

  I en serie texter berättar vi om exploateringen på Himlabackarna. Del 2: förskolan.Den nya förskolan i Himlabackarna blir den första att byggas helt i enlighet med Vetlanda kommuns funktionsprogram för förskolor. En hållbar, klimatsmart förskola, vilket ska prägla både innehåll och arbetssätt. Åsedaföretaget Granflo Bygg vann upphandlingen och har tilldelats arbetet med att bygga förskolan. 
 • 2020-03-10
  Färdigslamrat på Himla­backarna till sommaren 
  Simon Conradsson, Pär-Olof Högstedt och Jonas Fransson framför grushög.

  Platsansvarige Simon Conradsson, mark- och exploateringschef Pär-Olof Högstedt och byggprojektledare Jonas Fransson framför en av de många grushögar som producerats av berget på Himlabackarna.

  I en serie texter berättar vi om exploateringen på Himla­backarna; vad som har hänt så här långt och vad som är på gång. Idag presenterar vi första delen.Nu börjar bearbetningen av berget på sista etappen av Himla­backarna nå sitt slut. De närmaste veckorna ska de sista sten­massorna krossas.– Sen har vi ett verk kvar som finfördelar gruset. Till våren är det värsta bullret över, men vi kommer fortsätta jobba i området under hela 2021, säger Simon Conradsson som är plats­ansvarig.
Nyheter från 2020
Mars
Februari
Januari

Nyheter från 2019
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars