• 2019-01-18
    Nya öppettider för stadshuset och InfoCenter
    Vetlanda kommuns duktiga samhällsinformatörer svarar på frågor och tar emot samtal. Från vänster: Angelica, Anna och Jessica. Efter att ha sett över statistiken för besök och telefonsamtal anpassar vi nu öppettiderna för telefonväxel och besökare till stadshuset och InfoCenter. Samtidigt ligger en ombyggnation i InfoCenter till ett modernt kontaktcenter i startgroparna. Det är mycket på gång.
  • 2019-01-10
    Konst­plåtar med vatten­tema ska pryda Vetlanda­bäcken
    Cortenplåtar vid Vetlandabäcken Plattor av corten­plåt med mönster i vattentema av konstnären Florian Kynman håller på att monteras på kanterna vid den del av Vetlanda­bäcken som nyligen frilagts.
  • 2019-01-02
    Verksamhetsdelar kan slås ihop för ungdomars bästa
    Två suddiga personer  Inom socialförvaltningen finns idag två separata verksamhetsdelar som båda jobbar med förebyggande insatser riktade till ungdomar. Som ett led i det omfattande effektiviseringsarbetet som kommunen går igenom pågår just nu en utredning för att undersöka förutsättningarna för att sätta ihop dessa delar.
  • 2018-12-21
    Se det snöar, se det snöar
    Emil Bergdahl gatuenhetschef Vi har ständig beredskap att rycka ut och snöröja för att du och alla andra invånare i Vetlanda och krans­orterna ska kunna ta er fram. Vi plogar när det fallit fyra centimeter på gång-cykelvägar och sju centimeter på vägar och gator.
  • 2018-12-18
    Brantås bygger nya Tomasgården
    Skiss av nya Tomasgården En ny förskola och 36 nya lägenheter för särskilt boende är vad ritningarna visar när Tomasgården ska byggas ut. Under tisdagen blev det klart att Vetlandaföretaget Brantås Bygg får ansvaret som generalentreprenör och i april 2019 börjar det praktiska arbetet med nya Tomasgården.
  • 2018-12-14
    Från botten till toppen på Stens väg
    Ett gäng glada kollegor på Stens vägs hemtjänst. ”Jag mådde jättedåligt under en period. Hela gruppen mådde dåligt, alla var tjuriga och det var så hård ton. Nu är det roligt att gå till jobbet, jag trivs verkligen med det här gänget.” Matilda Wiberg sammanfattar den här artikelns innehåll i två meningar. Detta är en fin historia om en hemtjänstgrupp som tagit sig från botten till toppen.
  • 2018-12-13
    Vetlanda kommun får 4,7 miljoner kronor för språkinsatser
    Skolverket besöker Vetlanda Genom bland annat kompetens­utveckling för personalen, utbildning för fler­språkiga vårdnadshavare och satsning på elevhälsa för vuxenutbildningen tar barn- och utbildnings­förvaltningen ett kliv framåt i arbetet kring elever som har fler språk än svenska. Skolverket är med på tåget och har beviljat närmare fem miljoner kronor fram till år 2020.– Ett välkommet tillskott som gör att vi kan satsa på de här behövliga insatserna, säger skolchef Eva Gustafsson.
  • 2018-12-07
    Elev­assistenter stärks i sina roller och breddar sin kompetens
    Elevassistenter besöker Rubinen Intresset för Vetlanda kommuns nya satsning med kompetens­utveckling för elev­assistenter är stort. 18 personer deltar i första utbildnings­omgången som pågår fram till sommaren.
  • 2018-12-06
    Tvarnö och Eliasson bemöter revisions­kritiken
    Andreas Eliasson och Henrik Tvarnö Vård- och omsorgsnämnden fick ett tillskott på nio miljoner kronor i slutet av 2017 för att öka förutsättningarna att klara sitt uppdrag. När kostnaderna för bland annat LSS accelererade var budgeten för 2018 redan satt och någon möjlighet att utöka ramen fanns inte utan att påverka övriga verksamheter. Kommunstyrelsen har fått kritik av revisionen för att ha varit för passiv.
  • 2018-11-30
    Emmagården får den bästa maten
    Kvillsfors skolas kökspersonal med diplom Ja, det är sant. Emmagården får den bästa maten. Det tycker i alla fall de äldre som svarat på Socialstyrelsens enkät för öppna jämförelser. Av alla särskilda boenden i Vetlanda kommun fick Emmagården nämligen högst procent på frågan om vad de boende tycker om maten.