• 2019-07-22
    Stölder på äldreboende
    Kvarngården i Vetlanda kommun Sju boende på Kvarngården har blivit av med pengar i sina lägenheter. Stölderna är polisanmälda av kommunen.
  • 2019-07-04
    Legionellabakterier i Vetlanda badhus
    Vetlanda badhus. I samband med provtagning har legionellabakterier upptäckts i Vetlanda badhus. Bakterierna har hittats i duschvattnet i herrarnas omklädningsrum. Med anledning av detta är badhuset stängt tillsvidare.
  • 2019-07-03
    Framtidens hållbara samhälle ska byggas i Vetlanda
    Pär-Olof Högstedt, Henrik Tvarnö, Dan Ljungström och Carina Bardh på plats vid det område som utpekas som en framtida Hubville. Vi behöver skapa förutsättningar för ett annat sätt att leva. Genom ett helhetstänk kring social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet ska nya bomöjligheter skapas utanför de överhettade storstadsregionerna. Och det är Vetlanda som ska gå före. Idag presenterades projektet på Almedalsveckan.
  • 2019-07-01
    Bostadsbrist är inte bara ett storstadsfenomen
    Bostadsbyggande i Vetlanda Vad är möjligheterna och utmaningarna för att lösa bostadsbristen i Sverige? Tillsammans med Höglandets trähusnätverk är kommunalrådet Henrik Tvarnö (S) och Obos VD Joakim Henriksson i Almedalen och samtalar kring frågan.
  • 2019-06-26
    Slutrökt på uteserveringar och lekplatser
    Nu är det slutrökt på uteserveringar och restauranger. Från och med 1 juli i år ska ofrivilliga rökare lättare kunna andas frisk luft på offentliga platser. De nya reglerna gör det förbjudet att röka på bland annat uteserveringar, perronger och lekplatser.
  • 2019-06-25
    Så når du oss på semestern
    Exteriörbild stadshuset Vetlanda Under sommar­veckorna 28-31 får du som har ett ärende till stadshuset men inte förbokat ditt besök hjälp hos Info­Center på Stor­gatan 5B.
  • 2019-06-20
    Förskoleupphandling i Björköby avbruten
    Lindens förskola i Björköby Vetlanda kommun har avbrutit upphandlingen för om- och tillbyggnad av Björköby förskola. Anledningen är att inkomna anbud överskrider budget.
  • 2019-06-20
    Klart med ny vd för Witala­bostäder
    Närbild Patrik Styrbjörn Nässjöbon Patrik Styrbjörn blir ny vd för Witalabostäder och AB Vetlanda industrilokaler. Han tillträder sin nya tjänst 1 oktober.
  • 2019-06-19
    Nu ska Mogärdeskolan bli färdig
    Mogärdeskolan med byggröra i förgrunden. Nu är det klart vem som ska bygga färdigt Mogärde­skolans ny­byggnation. Det blir Peab Byggservice som färdigställer arbetet och tar över som byggentreprenör efter att avtalet brutits med Nässjö Bygg. Planen är nu att ha delar av skolan klara redan till hösten.
  • 2019-06-18
    Upphandlingen för Landsbro skola får avbrytas
    Landsbro skolas entré Tanken var att kontraktet skulle vara klart innan semestern, men då anbuden varit för få och konkurrensen inte varit tillräcklig har tekniska kontoret tagit beslut om att avbryta upphandlingen för ombyggnationen av Landsbro skola.
Nyheter från 2019
Mars