• 2019-03-21
    Barnskötare ska kunna få fast anställning inom förskolan
    Leksaker på förskola Även utbildade barnskötare ska kunna få en tillsvidareanställning inom förskolan. Det är ett sätt att öka nuvarande kompetens­nivå och samtidigt få fler förskol­lärare på lång sikt.
  • 2019-03-21
    Detaljplanen för förskolan vid Melavägen har antagits
    Vy vid Melavägens förlängning Nu har detaljplanen för förskolan vid Melavägen antagits. Det har inte varit en självklarhet, men efter att förslaget prövats i både samråd och granskning har kommunfullmäktige godkänt platsen för bygget av en ny förskola.
  • 2019-03-20
    Så är nuläget i Vetlanda kommun
    Vy uppifrån över Vetlanda Satsning på ut­bildning, infra­struktur och digital­isering kan vara några av lösningarna för att behålla attraktions­kraften som kommun när färre invånare i fram­tiden behöver försörja fler.
  • 2019-03-18
    Hurra – vi har landets bästa aktivering
    Vetlanda kommun är bäst i landet på aktivering. På bilden ser vi Carl.Olov Waldo som bor på Norrgården. Vetlanda kommun är bäst. Ja, i alla fall på att aktivera våra äldre och se till att de inte upplever ensamhet på kommunens särskilda boenden. Det visar socialstyrelsens senaste undersökning.
  • 2019-03-15
    Öppet hus på nya Nye förskola
    I Nye har det blivit dags att slå upp portarna och bjuda in till öppet hus. Två förskolor har blivit en. Det nyrenoverade servicehuset i anslutning till Nye skola sjuder nu av barnskratt och aktivitet.
  • 2019-03-08
    Skolvalet för elever i centralorten görs om
    Skolval Du som har ett barn som ska börja förskoleklass till hösten och bor i centralorten, det vill säga Vetlanda, behöver göra ett nytt skolval.
  • 2019-03-06
    Wågesson klar som ny skolchef
    Henrik Wågesson tar klivet från gymnasiechef till skolchef. ”Det känns spännande och inspirerande”. Henrik Wågesson går från gymnasiechef till skolchef. Det beslutade kommunstyrelsen under onsdagen, detta efter förslag från den rekryteringsgrupp som har haft i uppdrag att få fram en ny skolchef.
  • 2019-03-04
    Enklare att få serviceinsatser för dig över 90 år
    Ledstång Nu blir det enklare för äldre att få hjälp i vardagen med exempelvis städ, tvätt och inköp. Du som är över 90 år och känner att du har behov av hjälp ska kunna få det direkt utan handläggning och utredning.
  • 2019-03-04
    Larmet på Brobygården ska uppgraderas
    Trygghetslarm Larm­systemet på Brobygården börjar bli gammalt och fungerar inte längre optimalt. En upphandling om nya larm till samtliga särskilda boenden är på gång men i väntan på den har vård- och omsorgs­nämnden beslutat att uppgradera larmet på Brobygården för att säkerställa tryggheten för de äldre.
  • 2019-03-01
    Förslag till trafik­strategi
    Buss 342 till Landsbro Vetlanda utvecklas och allt fler väljer att bo, arbeta och besöka kommunen. I takt med att kommunen växer, ökar behovet av effektiva transporter. Samtidigt växer utmaningen att minska miljö­påverkan och begränsa ut­släppen av växthus­gaser. Vetlanda har stora ut­maningar att hantera för att kunna erbjuda god tillgäng­lig­het och samtidigt uppnå en håll­bar utveckling.
Nyheter från 2019
Mars