• 2019-09-13
    Nu skapar vi framtidens bibliotek
    Hernings bibliotek i Danmark och deras barnavdelning Ett bibliotek för alla med plats för utställningar, bokklubbar och bokcirklar, aktiviteter för både barn och vuxna, livliga zoner och tysta zoner. En kreativ plats där du som besökare kan låna böcker både fysiskt och digitalt. Vetlanda bibliotek ska göras om för att möta framtidens behov. Runt 2022-2023 slår vi upp portarna.
  • 2019-09-06
    Första träffen med obligatorisk närvaro närmar sig
    Mats Källqvist står framför en stor bild av en bandyspelare Den 20 februari i år tog kommunfullmäktige beslut om att införa obligatorisk närvaro vid en årlig föreningsträff för alla föreningar som söker och får föreningsbidrag från Vetlanda kommun. Nu är det snart dags för denna föreningsträff.
  • 2019-09-04
    Inventering av surfplattor i skolan
    En person håller i en surfplatta Alla elever och all undervisande personal i Vetlanda kommuns grundskolor ska ha en iPad, så är det bestämt. Just nu pågår en inventering bland grundskolorna för att se vilka skolor som behöver fler iPads och vilka skolor som har ett överskott.
  • 2019-09-03
    Nytt bostadsområde utreds i Mellangården
    Arkeolog Moa Lorentzon tar hjälp av en grävmaskin för att gräva upp så kallade sökschakt, det är under matjorden hemligheterna finns menar hon. Ett nytt bostadsområde i Mellangården? Ja, det kan bli verklighet enligt ett förslag som finns i Vetlanda kommuns fördjupande översiktsplan, den så kallade FÖP:en. Därför undersöks det nu om det kan finns någon kulturhistoria värd att bevara i marken på den gamla åkermarken.
  • 2019-09-02
    Skolans påsklov flyttas en vecka
    Barn skriver under lektion Påsklovet för våren 2020 var planerat att infalla veckan efter påsk. Nu flyttas det till veckan innan påsk, till vecka 15, för att det ska vara samma vecka för hela Höglandet.
  • 2019-08-31
    Succé för sommarcafé
    Fat med bullar på bord i Forngården När sommar­caféet i Forngården nu har stängt för säsongen kan funktionshinder­omsorgen, som driver verksamheten, summera en rekord­sommar. Tusentals våfflor har gräddats till fika­sugna gäster.
  • 2019-08-15
    Badhuset öppnar igen
    Entré Vetlanda badhus Tidigare i sommar stängdes Vetlanda badhus efter att legionella­bakterier upptäckts. Nu visar nya provtagningar att de åtgärder som gjorts för att få bort bakterierna har fått önskad effekt.
  • 2019-07-25
    Vikarier håller igång äldre­omsorgen
    En undersköterska tittar in i kameran Färre akut­lägen där det saknas vikarie och fler ambitiösa och ansvars­fulla sommar­jobbare som vill lära sig. Det är något som kan sägas om vård- och omsorgs­för­valtningens sommar 2019.
  • 2019-07-22
    Stölder på äldreboende
    Kvarngården i Vetlanda kommun Sju boende på Kvarngården har blivit av med pengar i sina lägenheter. Stölderna är polisanmälda av kommunen.
  • 2019-07-04
    Legionellabakterier i Vetlanda badhus
    Vetlanda badhus. I samband med provtagning har legionellabakterier upptäckts i Vetlanda badhus. Bakterierna har hittats i duschvattnet i herrarnas omklädningsrum. Med anledning av detta är badhuset stängt tillsvidare.