• 2019-05-24
    Nya riktlinjer för bistånds­bedömning införs
    En äldre person med larm på armen. Matvaror ska köpas online så att hemtjänstpersonalen kan hämta färdigpackade kassar istället för att lägga tid på butiks­besök. Det är en av förändringarna när nya riktlinjer för bistånds­bedömning införs.
  • 2019-05-23
    Helt ny måltidspolicy har engagerat många
    Mat i serveringsfat med kockar i bakgrunden. Klimatsmart och hållbart är några av ledstjärnorna i den måltids­policy som hela måltidsservice, från administrativ personal och ledning till kockar och köks­biträden, varit med och tagit fram.
  • 2019-05-21
    Skollokal stängs tillfälligt
    Vetlanda Lärcentrum Under tisdagen fick kommunen stänga huvudbyggnaden hos Vetlanda Lärcentrum. Anledningen är att tunga plattor i innertaket lossnat på flera platser.
  • 2019-05-13
    Krafttag för att minska matsvinn ger resultat
    Kock i förskolekök med en bunke med deg Det slängs avsevärt mycket mindre mat nu än i höstas. Det visar en ny mätning som måltids­service genomfört. Mindre tallrikar, små avfalls­hinkar, måltids­pedagogik och förändrade regler som gör att överbliven mat kan åter­användas är några av framgångs­faktorerna.
  • 2019-05-06
    Flerspråkiga föräldrar utbildas om skolan
    Barn ritar, pennor i förgrunden. Genom ökad förståelse hos föräldrarna kring den svenska skolan och hur den fungerar ska flerspråkiga elever få större möjligheter att nå kunskapskraven. Nu drar en pilotomgång av Föräldralyftet snart igång på Navet.
  • 2019-05-06
    Matlådor ska minska matsvinn på skolor
    Mat i kärl i matbespisning Mindre mat kastas bort när personal fått möjlighet att ta med sig mat från skol­restaurangerna hem. Nu finns intresse från fler att haka på.
    Inställt Valborgsmässofirande
    Inställd majbrasa Det råder fortfarande totalt eldningsförbud i hela Jönköpings län. Detta gör att det inte är möjligt att genomföra Valborgsmässofirandet vid Kvarndammen i år.
  • 2019-04-29
    Kommunen häver avtal med Nässjö bygg
    Mogärdeskolan i Vetlanda På måndagen hävde Vetlanda kommun avtalet med Nässjö bygg när det gäller om- och tillbyggnad av Mogärdeskolan. Tidsplanen har inte kunnat hållas och nu kommer kommunen att kräva skadestånd av företaget.
    Kommunen bestrider vite
    Flagga med Vetlanda kommuns logga vajar utanför stadshuset IVO, Inspektionen för vård och omsorg, kräver Vetlanda kommun på vite i tre fall för att inte ha erbjudit LSS-platser. Nu bestrider vård- och omsorgs­nämnden kraven med hänvisning till att ett LSS-boende i egen regi är på gång.
  • 2019-04-26
    Vårdelever ska uppmuntras med stipendium
    Exteriörbild entré Vetlanda lärcentrum Elever som studerar på vård- och omsorgsprogrammet på Vetlanda lärcentrum ska kunna få stipendium av Vetlanda kommun för goda studieinsatser.