Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Nyheter

 • 2018-11-20
  Värme och stolthet på kommunens bästa boende
  Personalen på Österäng i Korsberga För andra året i rad drog Österäng i Korsberga det längsta strået och tog hem priset som kommunens bästa äldreboende i Socialstyrelsen årliga undersökning. Hurra! Men vad är det som gör att de boende trivs så fantastiskt bra?
 • 2018-11-20
  Gemensam överförmyndar­verksamhet på Höglandet
  Kommunerna Aneby, Eksjö, Sävsjö, Nässjö och Vetlanda kommer vid årsskiftet att bilda en gemensam överförmyndar­nämnd och ett gemensamt överförmyndar­kansli. Förändringen tryggar en fortsatt effektiv och rättssäker hantering av ärenden.
 • 2018-11-07
  Vetlanda går i täten med ny daglig verksamhet
  Personal och deltagare i daglig verksamhet Gläntan Nystartade dagliga verksamheten Gläntan fångar upp människor inom funktionshinder­omsorgen som lever med demens­sjukdomar. I anpassade lokaler får de en vardag som funkar med just deras förutsättningar.
 • 2018-11-06
  Med siktet inställt på en budget i balans
  Många bäckar små. Med gemensamma krafter ska Vetlanda kommuns budget vändas från minus till plus. Effektivisering är ledordet och samtliga kommunens verksamheter ser nu över vad de kan göra för att dra sitt strå till stacken.
 • 2018-11-06
  Läckande kylskåp bakom larm på Bäckagården
  Räddningstjänsten ryckte ut till Bäckagården efter utsläppslarm Räddningstjänsten fick rycka ut till Bäckagården under tisdagsmorgonen efter att personal upptäckt ett ammoniakutsläpp.
 • 2018-11-02
  Skolor och förskolor får mer säsongsanpassad meny
  Mat på tallrik Istället för olika menyer får nu alla våra skolor och förskolor en och samma. Vi satsar bland annat på mat som är i säsong och försöker höja intresset för våra vegetariska rätter.
 • 2018-11-01
  Brister i rutiner vid tragisk händelse
  I somras inträffade ett dödsfall på Bäckagården i Vetlanda. Nu pågår en utredning där IVO, Inspektionen för vård och omsorg, har begärt in kompletterande uppgifter till den anmälan som tidigare gjorts. Under utredningen har vård- och omsorgsförvaltningen själva upptäckt brister i ärendet.
 • 2018-10-31
  Vinst för den enskilde när funktioner slås ihop
  Marianne Karlsson och Jennie Svensson Vård- och omsorgsförvaltningen tar ett nytt steg i förändrings- och kvalitetsarbetet genom att samla hälso- och sjukvård och myndighetsutövning under samma funktion.
 • 2018-10-31
  Vetlanda först i landet med digitalt faderskap
  Bebis tittar på gosedjur Som en av de första kommunerna i landet inför Vetlanda nu en digitalisering av faderskapsprocessen.
 • 2018-10-30
  Minskad bemanning nattetid
  Marianne Karlsson Effektiviseringen av våra kommunala verksamheter fortsätter. Ett led i detta är att se över nattbemanningen inom vård och omsorg på kommunens särskilda boende för äldre. Genom att minska med en undersköterska per nattpass på vissa boende räknar vi med att kunna spara åtta miljoner kronor om året.