Gå till kartan.vetlanda.se
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

• 2020-05-29
    Väktare på plats vid Kullgatan efter bråk mellan hyres­gäster
    Patrik Styrbjörn står vid bostadsområdet på Kullgatan framför en bil från Witalabostäder

Witalabostäders VD Patrik Styrbjörn är inte nöjd över situationen på Kullgatan 39-53. Nu väntar hårt arbete för att öka tryggheten bland hyresgästerna.

Polis och väktare kallades under onsdagen till Witala­bostäders bostads­område på Kullgatan 39-53 där ett bråk brutit ut mellan två av hyres­gästerna. Efter att väktarna lämnat platsen på torsdags­för­middagen blossade bråket upp ännu en gång och polis fick till­kallas på nytt. Witala­bostäder arbetar just nu med att säker­ställa trygg­heten i bostads­området och väktare finns på plats.
  • 2020-05-26
    Gör jobbintervjun från din favoritplats
    Marie Öhman, Sofie Trofast och Julia Lönnegren

Måndag 8 juni kan du träffa våra rekryterare i videosamtal. Marie Öhman, Sofie Trofast och Julia Lönnegren sitter redo bakom skärmarna när vi testar digital speedrekrytering.

Speedrekryteringarna som brukar hållas på Kompetenscenter är inställda i och med coronapandemin. Men behovet av fler medarbetare och ny kompetens finns kvar. Därför testar vi nu digital speedrekrytering där du kan göra en första arbetsintervju hos Vetlanda kommun utan att lämna hemmet.
  • 2020-05-22
    Nationell satsning skapar nya feriearbeten i vården
    Nu finns fem feriepraktikplatser inom vård och omsorg.

Joakim Hedström och Pernilla Friberg tycker att det känns bra att kommunen nu kan erbjua fem feriepraktiktjänster inom vård och omsorg i sommar.

Är du över 18 år och letar efter ett sommarjobb? Tack vare att regeringen valt att satsa på feriearbete till unga, har fem nya tjänster skapats i Vetlanda kommun, inom vård och omsorg.
  • 2020-05-20
    Ungdomar ska driva Forngårdens café
    Ungdomar ska driva Forngårdens café.

Stewe Jonsson, kultur- och fritidschef, tycker att det är roligt att Forngårdens café kan hålla öppet även denna sommar.

Det såg länge ut som att Forngårdens välbesökta café inte skulle kunna hålla öppet i sommar. Men nu står det klart att det kommer vara öppet precis som vanligt. I sommar drivs caféet av ungdomar som gör feriepraktik i kommunen.
  • 2020-05-20
    Personlig assistans kan bli privatdriven
    Marianne Karlsson och Anders Bengtsson

Vård och omsorg med förvaltningschef Marianne Karlsson i spetsen ska utreda om personlig assistans kan drivas i privat regi framöver. Politiskt beslut väntas tas till hösten enligt nämndordförande Anders Bengtsson (M).

Vård- och omsorgsförvaltningen har fått i uppdrag av politiken att utreda om personlig assistans kan flyttas över från kommunal till privat regi. Målet är att fortsätta erbjuda personlig assistans med hög kvalitet samtidigt som kommunens kostnader kan minska.
  • 2020-05-19
    Sommarpryon blir samhällsnyttig insats
    Sommarpryon bli samhällsnyttig insats.

Jenny Wilandson och Pernilla Friberg är ansvariga för sommarpryon och feriepratiken i Vetlanda kommun. I år har de fått tänka till för att rädda ungdomarnas sommarjobb som påverkats av coronaviruset.

Coronaviruset har haft stor påverkan på samhället och satt det mesta i gungning. Inte heller feriepraktiken och sommarpryon är förskonade från virusets inverkan. Vetlanda kommun har tänkt kreativt och hittat en lösning för att rädda ungdomarnas sommarjobb.
  • 2020-05-12
    Marcus Tingvall ny VD på Njudung Energi
    Njudung Energis nya VD Marcus Tingvall

Njudung Energis nya VD Marcus Tingvall.

Marcus Tingvall heter Njudung Energis nya VD. Bolagets styrelse tog beslutet på ett extrainsatt styrelsemöte på tisdagen.
  • 2020-05-11
    Vetlanda i topp tio med service för företagen
    Vetlanda kommuns byggnadsinspektörer Susanne Weinfors, Julia Lennartsson, Per-Erik Paulsson och Jennie Adolfsson.
    Vetlanda är bland de tio bästa i landet när det gäller servicenöjdheten bland företagare som kommer i kontakt med kommunen i miljö- och byggärenden.
  • 2020-05-01
    Din villa är en del av Vetlandas historia
    Jennie Adolfsson framför 70-talshus på Järnvägsgatan.

"De här husen på Järnvägsgatan är typiska för 1970-talet" berättar byggnadsinspektör Jennie Adolfsson.

Ditt hem är din borg. Men det är också en viktig del av Vetlanda. Nu kan du som fastighetsägare få stöd kring hur du kan tänka vid renovering och tillbyggnad och hur du förändrar utan att förvanska.
  • 2020-04-28
    Återvinn i stället för att elda
    Kärl för trädgårdsavfall

Kärl för trädgårdsavfall via Njudung Energi.

Nu är det dags för vårstädning i trädgårdar, förråd och liknande för att leta fram vår- och sommarprylarna. Då är det viktigt att du tar hand om ditt skräp och avfall på rätt sätt. I år är det inte möjligt att slänga trädgårdsavfall till majbrasan. Så hur gör du med dina grenar, kvistar och löv?
Nyheter från 2020
Mars