Välfärdsguiden

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och digital tjänst som guidar dig genom välfärdssystemet.

Välfärdsguiden är till för alla - för dig som söker stöd, för anhöriga och för personal på myndigheter. Här finns samlad kunskap och tips om insatser som leder till självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet.

Här kan du söka efter vägval och få förslag på vad som kan passa dig. Du får en bra helhetsbild och insyn i olika former av stöd.

Du kan hitta information och kontaktuppgifter till olika vägval. Dessutom kan du få svar på vanliga frågor och läsa om andra som varit i liknande situation.

Vilka ansvarar för Välfärdsguiden?

Det är samordningsförbundet Centrala Östergötland (SCÖ) som driver och ansvarar för Välfärdsguiden, i samarbete med de samordningsförbund som är medlemmar i guiden.

Höglandets samordningsförbund ansvarar för information om insatser i Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommuner samt Region Jönköpings län.

Samordningsförbunden ansvarar för att samordna arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser och det är kommunerna, regionen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som tillsammans driver förbundet.