Nye förskola

Nye förskola har tre avdelningar; Fröet, Grodden och Plantan, och ligger nära Nye skola.

Nye förskola

Nye förskola

Tydliga rutiner är en viktig del i att skapa en trygg miljö, och att veta hur dagarna ser ut ger barnen en känsla av sammanhang.

Miljön på vår förskola ska inspirera, uppmuntra och utmana barnen till lek, samspel och kommunikation. Miljön ska väcka barnens nyfikenhet och lust till att leka och lära. Vi är närvarande medforskande pedagoger. Vi har en utomhuspedagog för att möjliggöra mer aktiviteter.

Varje dag har vi någon sorts samling, antingen i olika grupper eller en gemensam samling där vi sjunger, leker, ramsar eller pratar. Vi arbetar med att förstärka gruppkänslan och ge alla barn möjlighet att känna sig delaktiga.

De äldre barnen använder regelbundet skolans gymnastiksal. På så vis får barnen på ett naturligt sätt bekanta sig med skolans miljö. Vi har också nära till skogen där vi leker och upptäcker nya saker och oavsett väder är vi ute varje dag.

Maten på förskolan

Nye förskola har ett tillagningskök tillsammans med Nye skola. Där lagar vi all vår mat själva. Varje dag förutom soppdagar gör vi minst två olika sallader. Vi bakar också bröd.

Om ditt barn behöver specialkost måste du ansöka om det via våra e-tjänster. Länk till annan webbplats.