Ta hjälp av vår digitala fixare

Är du över 65 år och bor i Vetlanda kommun? Då kan du få stöd och hjälp i hemmet med din utrustning och de digitala tjänster du behöver i vardagen. Ta kontakt med vår digitala fixare, så får du hjälp att komma igång.

En äldre kvinna sitter framför en dator med en telefon i handen. På telefonens skärm syns det att hon är mitt i ett videosamtal.

Vad kan du få hjälp med?

Här är några exempel:

  • Använda din telefon, surfplatta, dator och TV.
  • Lära dig använda appar och digitala vardagstjänster.
  • Söka information på internet.
  • Skapa och använda mejladress.
  • Videosamtal på din smarta telefon eller surfplatta.

Få hembesök

Digitala fixaren kan komma hem till dig utan kostnad. Du kan också boka tid för att träffa den digitala fixaren på Vetlanda bibliotek om du hellre vill det.

Så här bokar du

Boka digital fixare genom kommunens kontaktcenter på telefon 0383‑971 00. Beskriv kort din fråga, så hjälper vi dig att boka en tid. Tjänsten är kostnadsfri för dig som enskild.

Behöver du avboka din tid? Meddela kontaktcenter.

Vad gör inte den digitala fixaren?

  • Reparerar inte din utrustning.
  • Installerar inte hårdvara, operativsystem eller programvaror.
  • Ärenden som leverantören du köpt utrustningen av kan hjälpa dig med.
  • Ger inte support över telefon.
Markus håller upp en surfplatta och en telefon.

Markus Lindeborg kan sina tekniska prylar och är redo att dela med sig av sina kunskaper.

Möt den digitala fixaren Markus

Markus Lindeborg är uppvuxen i Vetlanda och har bott här i nästan hela sitt liv bortsett från ett par kortare äventyr för bibelskola i Hälsingland och studier i Kalmar. Nu är han Vetlanda kommuns digitala fixare.

Markus får ofta höra att han har god hand med människor och beskriver sig själv som en social person. I olika sociala sammanhang får han då och då hjälpa sina medmänniskor med tekniska prylar.

Varifrån kommer ditt intresse för teknik?

– Jag är musikintresserad och har hållit på och grejat med stereoapparater sedan jag var liten. På gymnasiet gick jag elprogrammet och använde datorer mycket även innan internet kom, så jag har grejat med datorer i ungefär 30 år, säger han.

Du kanske känner igen Markus från hans 17 år inom kommunens måltidsservice där han jobbat med att köra ut matleveranser. Många matlådor har det blivit och lika många möten med människor.

Om du vill ha något att prata med Markus om så kan du fråga honom om Japan. Det är nämligen ett land som ligger honom varmt om hjärtat.

– Vår familj känner ett par som var missionärer i Japan från mitten av 60-talet och framåt och det är några väldigt goda vänner till familjen. Första gången jag åkte till Japan var 2000 och nu har jag varit där fem gånger totalt. Senast var jag där i 40 dagar och reste omkring. Det är ett fantastiskt land!