Torghandel

I Vetlanda samlas knallar på Stortorget tisdagar och lördagar för att sälja allt mellan himmel och jord. Du behöver inget tillstånd från polisen för nyttjande av offentlig plats om du väljer att stå på Stortorget under torg­dagarna.

Det finns ett antal årsplatser på torget. Ett antal av platserna är tillgängliga för tillfällig torghandel. Skulle en fast plats vara ledig efter klockan 8, blir den platsen öppen för tillfälliga försäljare.

Du blir tilldelad en tillfällig plats som du även betalar för under själva torgdagen. Vi tar endast emot kontanter för tillfället. Skolklasser och verksamheter som säljer för välgörande ändamål får hyra torgplatsen avgiftsfritt.

Säsongsplats - ansökan och avgift

Du kan ställa dig i kö genom att e-posta tekniska kontoret. När en plats blir ledig, kontaktar torgföreståndaren personen som är först i kön och erbjuder platsen.

Sälja frukt och bär under sommarhalvåret

Vill du sälja frukt och bär vardagar klockan 8-18 och lördagar klockan 8-15 under maj till september, ska du ansöka om plats i början av året. Ansök genom att e-posta tekniska kontoret. Du kan tidigast ansöka 1 januari det år försäljningen gäller.

Platsen får vara maximalt nio kvadratmeter och kostar 1 200 kronor i månaden.

Sälja julgranar

Ansökan och avgift

Julgrans­­försäljare kan ansöka om säsongs­­plats på Stortorget.

En säsongs­plats är cirka 80 kvadratmeter, och försäljningsperioden är mellan den första december till och med den 23:e december. Avgiften är 2500 kr för säsongen. Du ansöker om plats genom att e-posta till tekniska kontoret. Du betalar säsongsplats för julgrans­­försäljning i förskott via faktura.

Det finns även möjlighet att boka plats enstaka dagar. Avgiften för att sälja julgranar är då 360 kronor per dag och du betalar kontant på plats till representant från Vetlanda kommun.

Fördelning av platser

Den som kommer först på säsongen får välja plats och behåller den under hela försäljnings­perioden. Observera att du inte garanteras din vanliga plats på ordinarie torgdagar (tisdagar och lördagar), då vissa platser är så kallade årsplatser. Självklart försöker vi tillgodose dina önskemål så att du får den plats som är bäst försäljnings­mässigt.