Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Dagverksamhet Norrängen

Dagverksamheten Norrängen riktar sig till personer med demensdiagnos. Verksamheten finns på Norrgården i Vetlanda och har plats för åtta gäster varje dag. Sysselsättningen inriktas på träning av dagliga aktiviteter.

Ansök till Norrängen

Ansök till Norrängenöppnas i nytt fönster

Vill du ha hjälp att fylla i din ansökan eller om du har frågor kontaktar du bistånds­handläggarna via Myndighetskontoret, telefon 0383-971 00.

Aktiviteter

Personalen ordnar regelbundna aktiviteter som är individuellt anpassade och aktiviteter för hela gruppen av gäster. Årstiderna är en naturlig utgångspunkt när man planerar olika aktiviteter. Det kan vara bingo, högläsning, promenader, utflykter och musikunderhållning.

Kost och måltider

Norrängens personal lagar all mat själva. Menyn utgår från svensk husmanskost och de kostråd som är viktiga för äldre. Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ger en bra inramning till en vanlig dag på Norrängen..

Måltidskostnaden är 62 kronor per dag.

Hur tar jag mig till Norrängen?

Norrängen finns på Norrgården i Vetlanda.

Om du inte kan ta dig till Norrängen på egen hand eller via anhörig, finns möjlighet att ansöka om färdtjänst. Resorna är kostnadsfria.

Mer om Norrängen

Norrängens målsättning är att ha ett salutogent synsätt. Det innebär att se till det friska och se varje individ som gästar dagverksamheten.

Kontaktperson

Varje gäst får en kontaktperson som har ett särskilt ansvar för kontakter som rör gästen. Kontaktpersonen lär känna sin gäst och hans/hennes anhöriga på ett mer personligt sätt.

Individuell omvårdnadsplan

Norrängens dagverksamhet använder en genomförandeplan för att förverkliga de målsättningar som gemensamt tas fram för varje gäst.

Välkomstsamtal

Kontaktpersonen ansvarar för introduktion på dagverksamheten. Även anhöriga kan delta om du så önskar.

Boenderåd

Norrängen ordnar anhörigträffar med jämna mellanrum. Olika teman tas upp och det finns möjligheter till att skapa nya kontakter anhöriga emellan.

Säkerhet

Personalen jobbar efter en säkerhetspolicy där vi genomför säkerhetskontroller två gånger per år.

Övriga resurspersoner

Kommunens demenssjuksköterska ingår som en viktig resursperson i Norrängens verksamhet.