Näringslivsfakta

I Vetlanda kommun finns cirka 3 500 aktiva företag och organisationer. UC näringslivsregister är ett företagsregister där du kan söka efter företag och organisationer i Vetlanda. Företagsbesök görs av oss i samarbete med Nuvab.

I Vetlanda kommun finns företag i olika storleksklasser inom de flesta branscher. Vetlanda kommun är största arbetsgivaren i kommunen med cirka 3000 medarbetare.

Vi är en industrikommun med Hydro (före detta Sapa) som största aktör, men skogsnäringen och handeln har också en framträdande roll. Bland större företag kan nämnas Inwido AB, OBOS i Sverige AB, Trivselhus i Vetlanda AB, Metsa Tissue AB, Pallco AB, Beslag & Metall, Stålöv AB och Ekenäs Mekaniska AB.

Nuvab, näringslivsutveckling

Nuvab är Vetlanda kommuns resurs ut mot näringslivet. Länk till annan webbplats.Med fokus på att stärka, stödja och utveckla anordnas allt från nätverk och mässor till att sammanföra kompetenser och speciella utbildningar. Nuvab är din företagslots i Vetlanda.

Vill du berätta mer om vad ni gör som företag i Vetlanda kommun? Hör av er till oss så kommer vi ut på företagsbesök. Länk till annan webbplats.