Kontakta oss

Vetlanda kommuns kontaktcenter är din väg in till kommunens verksamheter när du har frågor om kommunens service och tjänster. Antingen svarar vi dig direkt eller guidar vi dig vidare. Vi gör allt för att ge dig så bra service som möjligt.

Stadshusentrén
Just nu finns det inga meddelanden.

Ring oss på 0383-971 00

Du kan ringa oss på 0383-971 00 om du har frågor om kommunens service och tjänster. Här kan du få svar på de vanligaste frågorna som rör kommunen och dig som medborgare.

Nummerpresentatörer

Vetlanda kommuns telefoner har nummerpresentatörer. Det innebär att ditt telefonnummer visas när du ringer till kommunen.

Om det står 0383-971 00 i displayen på din telefon så är det någon från kommunen som sökt dig. Ringer du tillbaka kommer du till kommunens kontaktcenter.

Telefonitjänster för dig med funktionsnedsättning

Du som exempelvis har tal-, röst eller språksvårigheter kan ta hjälp av någon av de telefonitjänster som Post- och telestyrelsen erbjuder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. när du ska ringa till oss.

Skicka SMS till oss på 070-086 11 66

Du kan skicka SMS till oss på 070-086 11 66 om du har frågor om kommunens service och tjänster.

Våra journummer vid akutärenden

Har du ett akut ärende som berör kommunens verksamhet och service kontaktar du vårt kontaktcenter. Däremot under kvällar och helger ringer du direkt till något av våra journummer.

Hemsjukvård

Du som är inskriven i hemsjukvården kan dygnet runt få hjälp genom att ringa journummer 070-681 68 13.

Kommunala fastigheter, gator och parker

Har du akuta problem med någon av kommunens fastigheter, vägar, gator eller park, till exempel nedblåsta träd? Ring 0383-106 18 som går till SOS Alarm och meddelar jourpersonal beroende på ärende.

Särskilt boende

Har du någon anhörig på särskilt boende och behöver få kontakt med personalen finns telefonnummer direkt till respektive boende som gäller dygnet runt.

Social beredskap

För akuta ärenden utanför kontorstid som inte kan vänta till nästa vardag finns social beredskap. Social beredskap avser främst barn eller ungdomar som kan antas fara illa och är i behov av akuta insatser från socialtjänsten, missbrukare i behov av akuta insatser och våld i nära relation.

Social beredskap når du via SOS Alarm, 112, vardagar klockan 16—8 samt under helger. Dag före helgdag inträder beredskapen klockan 15.

Vatten och avlopp

Har du problem med vattenläckor, frysningar eller missfärgat vatten?
Kontakta Njudung Energi genom deras kundservice Länk till annan webbplats..

Besök oss på kontaktcenter

Du kan besöka oss på kontaktcenter i Vetlanda. Vi finns på Storgatan 1 inne i stadshusets foajé. Entrén är tillgänglighetsanpassad och besöksparkering finns bland annat på Delfinparkeringen, stortorget och längs med Storgatan.

Hos oss kan du bland annat få hjälp och rådgivning kring e-tjänster, fylla i blanketter, hämta informations­material och broschyrer och få svar på de vanligaste frågorna som rör kommunen och dig som medborgare. Har du ett ärende till socialförvalt­ningen ska du i stället besöka socialförvalt­ningens reception på Stadshusgränd 2 A.

Besöksadress

Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda

Öppettider

Måndag–fredag klockan 8–12 och 13–16.
Helgdagar och röda dagar är kontaktcenter stängt.

Avvikande öppettider 2024

Dag före helgdag, vissa aftnar och klämdagar kan kontaktcenter ha varierade öppettider.

  • 28 mars skärtorsdagen klockan 8–12
  • 10 maj dag efter Kristi himmelsfärdsdag (klämdag) klockan 8–12
  • 7 juni dag efter nationaldagen (klämdag) klockan 8–12
  • 20 juni dag före midsommarafton klockan 8–12
  • 23 december dag före julafton klockan 8–12
  • 30 december dag före nyårsafton klockan 8–12

Kontakta våra tjänstepersoner

Kommundirektör Magnus Färjhage, telefon 0383-971 59

Barn- och utbildningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen

Socialförvaltningen

Tekniska kontoret

Vård- och omsorgsförvaltningen

Kontakta våra förtroendevalda

Lämna din synpunkt

Om Vetlanda kommun inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.