Smedjans förskola

Smedjans förskola ligger i närheten av Kvarndammen och Tjustkulle. Vi har två avdelningar.

Smedjans förskola

Smedjans förskola

Vi vill att barnen ska känna sig delaktiga och ha inflytande över sin dag på förskolan och vi utgår från att ALLA BARN KAN. Vi strävar efter att ge varje barn en trygg och omväxlande miljö, där alla känslor accepteras men inte alla handlingar.

Vi är ute varje dag och barnen får klättra, springa, hoppa,"cykla" med mera vilket blir en naturlig träning av grovmotoriken. Vårt mål är att gå till skogen en gång i veckan och att barnen får en positiv upplevelse av utevistelse och uppmuntras att vara rädda om natur och miljö.

Alla ska känna sig betydelsefulla och se sig som en tillgång i gruppen efter sina förutsättningar och behov. Vi erbjuder alla barn samma möjligheter att utvecklas efter sina egna intressen och förmågor.

På Smedjans förskola finns två avdelningar; Lille Skutt för barn som är ca ett till tre år, och Bamse för barn som är tre till sex år. Överflyttningen mellan avdelningarna är flexibel beroende av tillgång till platser.

Maten på förskolan

Smedjans förskola har ett tillagningskök där vi lagar all vår mat själva. Varje dag förutom soppdagar gör vi minst två olika sallader. Vi bakar också bröd.

Om ditt barn behöver specialkost måste du ansöka om det via våra e-tjänster. Länk till annan webbplats.