Dagcenter Rubinen

Du som kommer till Rubinen kan ha flera funktionsvariationer. Du kanske har någon form av autism? Kanske har du börjat åldras, då kan du må bra av miljön på Gläntan. Det är en av många grupper som finns på Rubinen.

För att känna gemenskap och samhörighet med de andra på Rubinen kan du vara med i en grupp. Det finns grupper som mest pratar om olika saker och det finns grupper som läser och pratar.

Du kan bada eller gå på promenad tillsammans med några andra. Fler gånger i veckan är det musik i grupp. Det kan också finnas sådant på Rubinen som du vill göra för dig själv. Du kanske vill vara i något av rummen som stimulerar dina sinnen, kanske jobba med datorn eller surfplattan, träna din kropp, få massage eller ligga i bubbelbadet.

Viktigast av allt på Rubinen är att du kan göra dig hörd. Och att någon lyssnar på det du vill säga – då kan du till exempel påverka hur din dag blir. På Rubinen används tecken som stöd till tal och mycket bilder. Det kallas AKK (alternativ och kompletterande kommunikation). Om du vill kan du få ett eget kommunikation­pass.

På Rubinen ska din dag vara den bästa – för dig!

Välkommen till dagcenter Rubinen!