Familjecentral

På Kyrkogatan 15 i Vetlanda finns familjecentralen Kärnhuset. Här finns barnavårdscentral, ungdomsmottagning, kvinnohälsovård, öppen förskola och socialtjänst.

Barnhälsovård i Vetlanda

Barnhälsovården i Vetlanda drivs av Region Jönköpings län Länk till annan webbplats..

Kvinnohälsovård i Vetlanda

Kvinnohälsovården i Vetlanda drivs av Region Jönköpings län. Länk till annan webbplats.

Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen finns för dig som är 13–22 år. Här kan du få hjälp, tips och råd både digitalt och på vår mottagning i Vetlanda.

Ungdomsmottagningen online

Besök kurator, psykolog, barnmorska och sjuksköterska via videosamtal direkt i din smartphone eller surfplatta.

Online-mottagningen Länk till annan webbplats. är öppen för dig som är 13-21 år (fram till den dag du fyller 22 år) och har Mobilt BankID. Besöket är gratis. Ladda ner appen ”Ungdomsmottagningen Jönköpings län online” via App Store Länk till annan webbplats. eller Google Play Länk till annan webbplats..

Mottagning i Vetlanda

På mottagningen i Vetlanda arbetar barnmorska, undersköterska och kurator. Tillgång till läkare finns varje vecka. Ungdomsmottagningen drivs av Region Jönköpings län Länk till annan webbplats. tillsammans med Vetlanda kommun.

Öppettider:

  • Drop-in måndagar klockan 10–12
  • Tidsbokad mottagning måndagar och onsdagar klockan 13–17

Besök till ungdomsmottagningen är gratis. Uteblivet besök hos barnmorska kostar 100 kronor.

Öppen förskola

Om du har barn i åldern 0–5 år är du välkommen till Kärnhusets öppna förskola på Kyrkogatan 15 i centrala Vetlanda. Här deltar du och ditt barn gemen­samt och får möjlighet att träffa andra barn och vuxna. Den öppna förskolan är en mötes­plats där barn tillsammans med föräldrar får möjlighet till social och pedagogisk stimulans. Verksam­heten utformas gemen­samt av personal och besökare och är avgifts­fri.

Du kan följa öppna förskolan på Facebook Länk till annan webbplats..

Grupper och öppettider

Här presenteras ordinarie öppet­tider. Avvikande tider publiceras på öppna förskolans Facebook-sida Länk till annan webbplats.. Öppen förskola har stängt under jul- och sommar­lov. Sommaren 2022 stänger vi torsdagen den 7 juli och öppnar igen med nya tider vecka 34.

Nyfikarna 0–2 år

  • Tisdagar klockan 10-12. Sångstund klockan 10.30.
  • Utomhus fredagar klockan 10-12.30. Sång­stund klockan 10.30.

Använd vårt material i skapar­rummet eller delta i vår gemen­samma sång­stund. Vi fikar till­sammans. Du kan ta med eget fika/lunch. Vi säljer kaffe, te och frukt för fem kronor.

Nyfikarna 0–6 år

  • Tisdagar klockan 13-15. Sångstund klockan 13.30.

Babyfik 0–1 år

  • Onsdagar klockan 10–12. Sångstund klockan 10.30.
  • Onsdagar klockan 13-15. Sångstund klockan 13.30.

Babyfik är ett tillfälle för dig som nybliven förälder att komma ut och träffa andra i samma situation.

Övergripande mål

Öppna förskolan är en kompletterande form av förskole­verksamhet som riktar sig till de barn som inte är inskrivna i förskolan.

Barnmålet

Att ge barnen möjlighet till en positiv utveck­ling genom den stimulans det innebär att få delta i olika aktiviteter men andra barn och vuxna.

Vuxenmålet

Att ge vuxna möjlighet till kontakt med andra vuxna och stärka deras föräldra­roll, ge kunskap om och öka förståelse för barns behov.

Samhällsmålet

Att ge information om kommunens eller landstingets olika former av service (barnomsorg, social­tjänstens föräldra­rådgivning, talteamet, psykolog från barnavård­central med mera).