Familjecentral

På Kyrkogatan 15 i Vetlanda finns familjecentralen Kärnhuset. Här finns barnavårdscentral, ungdomsmottagning, kvinnohälsovård, öppen förskola och socialtjänst.

Barnhälsovård i Vetlanda

Barnhälsovården i Vetlanda drivs av Region Jönköpings län.

Kvinnohälsovård i Vetlanda

Kvinnohälsovården i Vetlanda drivs av Region Jönköpings län.

Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen finns för dig som är 13–22 år. Här kan du få hjälp, tips och råd både digitalt och på vår mottagning i Vetlanda.

Ungdomsmottagningen online

Besök kurator, psykolog, barnmorska och sjuksköterska via videosamtal direkt i din smartphone eller surfplatta.

Online-mottagningen är öppen för dig som är 13-21 år (fram till den dag du fyller 22 år) och har Mobilt BankID. Besöket är gratis. Ladda ner appen ”Ungdomsmottagningen Jönköpings län online” via App Store eller Google Play.

Mottagning i Vetlanda

På mottagningen i Vetlanda arbetar barnmorska, undersköterska och kurator. Tillgång till läkare finns varje vecka. Ungdomsmottagningen drivs av Region Jönköpings län tillsammans med Vetlanda kommun.

Öppettider:

  • Drop-in måndagar klockan 10–12
  • Tidsbokad mottagning måndagar och onsdagar klockan 13–17

Besök till ungdomsmottagningen är gratis. Uteblivet besök hos barnmorska kostar 100 kronor.

Öppen förskola

Om du har barn i åldern 0–5 år är du välkommen till Kärnhusets öppna förskola på Kyrkogatan 15 i centrala Vetlanda. Här deltar du och ditt barn gemensamt och får möjlighet att träffa andra barn och vuxna. Den öppna förskolan är en mötesplats där barn tillsammans med föräldrar får möjlighet till social och pedagogisk stimulans. Verksamheten utformas gemensamt av personal och besökare och är avgiftsfri.

På grund av covid-19 håller Öppna förskoan i dagsläget stängt. Man kan följa förskolan via deras facebook där dom varje dag sänder en sångstund live kl 10.30.

Du kan följa öppna förskolan på Facebook.

Grupper och öppettider

Nyfikarna 0–5 år

  • Tisdagar klockan 9-15. Sångstund klockan 10.30 och 14.30.
  • Fredagar klockan 9-13. Sångstund klockan 10.30.

Använd vårt material i skaparrummet eller delta i vår gemensamma sångstund. Vi fikar tillsammans. Du kan ta med eget fika/lunch. Vi säljer kaffe, te och frukt för fem kronor.

Babyfik –10 månader

  • Måndagar klockan 9–13. Sångstund klockan 10.30.
  • Onsdagar klockan 9–13. Sångstund klockan 10.30.

Babyfik är ett tillfälle för dig som nybliven förälder att komma ut och träffa andra i samma situation.

Öppen förskola har stängt under jul- och sommarlov.

Övergripande mål

Öppna förskolan är en kompletterande form av förskoleverksamhet som riktar sig till de barn som inte är inskrivna i förskolan.

Barnmålet

Att ge barnen möjlighet till en positiv utveckling genom den stimulans det innebär att få delta i olika aktiviteter men andra barn och vuxna.

Vuxenmålet

Att ge vuxna möjlighet till kontakt med andra vuxna och stärka deras föräldraroll, ge kunskap om och öka förståelse för barns behov.

Samhällsmålet

Att ge information om kommunens eller landstingets olika former av service (barnomsorg, socialtjänstens föräldrarådgivning, talteamet, psykolog från barnavårdcentral med mera)