Föreningsregister i Vetlanda

Det finns omkring 200 föreningar i Vetlanda med många olika verksamheter. Här finns något för alla oavsett intressen, ålder, kön eller förutsättningar.

Vetlanda kommuns föreningsregister är tillgängligt för alla. I föreningarna kan du hitta människor som har samma intressen som du, eller du kan läsa i registret och inspireras till att starta en ny förening.

Det är gratis men inget tvång för föreningar att registrera sig i kommunens föreningsregister. Men om föreningen vill söka kommunalt föreningsbidrag måste den vara med i registret. Föreningarna presenteras med en beskrivning, kontaktuppgifter och länkar till webbplatser.

Registrera förening eller ändra uppgifter

Det finns många fördelar för en förening med att vara med i föreningsregistret:

  • Ni blir synliga - det är lättare att hitta föreningen, både för dem som vill vara med i föreningen och för dem som vill skriva om er.
  • Ni får information - kommunen skickar ut information om aktiviteter och föredrag för föreningar, samt om tillfällen för er förening att synas.
  • Ni har rätt att söka kommunalt föreningsbidrag.
  • Ni kan få hjälp av kommunens föreningshandläggare med exempelvis information och hur ni söker bidrag.

Du lägger själv in din förening i föreningsregistret.

Ändra föreningens uppgifter

Behöver du ändra din förenings kontaktuppgifter i föreningsregistret, gör du det själv genom att logga in i föreningsregistret. Saknar du inloggningsuppgifter, kontakta kultfri@vetlanda.se.