Trygghetslarm

Trygghetslarm är ett hjälpmedel som ökar din trygghet i hemmet. Med larmet kan du kalla på hjälp dygnet runt om du har behov av akut hjälp. Är det nödsituation ska du ringa 112.

Vill du ha hjälp att fylla i din ansökan eller om du har frågor kontaktar du biståndshandläggarna via Myndighetskontoret.

Trygghetslarmet installeras inom tre dagar efter beställning.

Så fungerar trygghetslarm

Larmet består av två delar, en larmklocka och en trygghetstelefon. Larmklockan bär du runt handleden eller i ett band runt halsen. Trygghetstelefonen har en högtalarfunktion så när du larmar behöver du inte lyfta på telefonluren.

När du larmar går ditt samtal till en larmcentral. Larmcentralen kontaktar kommunens personal om de behöver göra ett fysiskt besök.

Larm besvaras omgående och åtgärdas inom 30 minuter i centralorten Vetlanda och inom 60 minuter på landsbygden. Trygghetslarmet fungerar inom bostaden, räckvidden utanför bostaden är begränsad.

Vad kostar ett trygghetslarm

Trygghetslarm ingår i hemtjänstavgiften. Du som endast har trygghetslarm och ingen hemtjänst betalar år 2023 mellan 0 och 263 kronor per månad beroende på din inkomst.

Test av larmet

Vi testar larmet en gång per dygn, både klocka och larm kontrolleras. Om trygghetslarmet går sönder lagas det nästkommande vardag.