Korttidshem Sturebo

Sturebo är Vetlanda kommuns eget korttidshem för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

På Sturebo finns plats för upp till fem barn och ungdomar samtidigt och alla som vistas på Sturebo får ett eget rum. Vistelserna är planerade i förväg efter ett rullande schema. Sturebo ligger intill Tomasgårdens äldreboende i Vetlanda.

På Sturebo arbetar vi aktivt med att barnen och ungdomarna ska känna sig trygga och hemmastadda under sin korttidsvistelse. Vi arbetar flexibelt och behovsanpassat för att göra tillvaron förutsägbar, trivsam och förståelig.

Vad gör vi på Sturebo?

Under vardagarna försöker vi göra vistelsen på Sturebo så hemlik som möjligt. Man spelar spel tillsammans, tittar på film, pusslar eller går ut och leker en stund på lekplatsen utanför. Under veckosluten sker fler aktiviteter ute i samhället såsom att gå på café, bowla, gå på bio, äta pizza, åka parcykel med mera. Oavsett helg eller vardag finns det alltid utrymme för avskildhet, lugn och ro samt egna aktiviteter.

För de ungdomar som behöver träna på att blir mer självständiga, till exempel inför att det är dags att flytta till eget boende, finns möjlighet att öva på vardagliga sysslor som laga mat, städa, bädda sängen och sköta den personliga hygienen.

Allt stöd och alla aktiviteter som genomförs utgår från varje barns och ungdoms individuella behov och förutsättningar.

Just nu har vi fullt i våra helggrupper, men det finns lediga dygn under vardagarna.

Om du blir sjuk under vistelsen på korttidsboendet Pdf, 371 kB, öppnas i nytt fönster. är det viktigt att tänka på att inte smitta andra.