Eldningsförbud upphör

Från och med 2 maj, kl. 17:00, råder inte längre eldningsförbud i Vetlanda kommun och Jönköpings län. Vi uppmanar fortsatt till försiktighet vid grillning och eldning. Samråd har skett med Länsstyrelsen i Jönköpings län och samtliga kommuner i Jönköpings län.

Bakgrund/ Motivering

Med anledning av att vi ser att kallare väder, med både regn och eventuell snö är på väg in över länet så är det inte längre motiverat att ha kvar ett fortsatt eldningsförbud i området.
Fortsatta bedömningar och analyser av brandrisken görs av brandingenjör i beredskap.

Försiktighet gäller fortfarande

Även om det inte är eldningsförbud är det fortfarande mycket torrt i skog och mark och det kan lätt börja brinna om du eldar ute. Du bör vara försiktig vid all hantering av eld, även grillning.

• Ska du elda eller grilla? Ta alltid reda på vilken brandrisk som råder där du är. Använd appen BRANDRISK Ute eller läs på SMHI:s webbplats om risken där du befinner dig.
  • Kontrollera alltid om eldningsförbud råder.
  • Släng aldrig glödande cigarettfimpar på marken.
  • Om du upptäcker en brand i skog och mark, larma snabbt 112 och meddela var det brinner.

• Räddningschef i beredskap, Jonas Petri, 070-684 90 53
• Lokal räddningschef