Sociala aktiviteter

Denna sammanställning är tänkt att ge en överblick över många av de aktiviteter som finns i Vetlanda kommun. Förhoppningen är att fler personer som önskar och skulle må bra av det kan hitta till dessa aktiviteter.

Ansvarig för sammanställningen är Vetlanda kommuns samverkanskoordinator Annika Synnes Lindberg. Om du har synpunkter, vill ändra något eller komplettera informationen på sidan är du välkommen att kontakta Annika.

Kostnadsfria aktiviteter

Cafévagnen

Tid: Fredagskvällar från klockan 23
Plats: Stortorget i Vetlanda

Öppen för dig som vill fika, umgås och prata. Läs mer på Pingstkyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vetlanda pastorat, Svenska kyrkan

Det arrangeras olika aktiviteter inom kyrkorna i Vetlanda kommun. Läs mer på Svenska kyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bäckaby syförening

Tid: Två måndagar i månaden, klockan 14-16
Plats: Bäckabygården

Handarbeten och gemenskap i Svenska kyrkans regi. Läs mer på Svenska kyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Equmeniakyrkan i Ekenässjön

Equmeniakyrkan anordnar flera aktiviteter varje vecka. Här kan du fika och umgås, gå en måndagspromenad, sjunga i kören eller träffa andra på Träffpunkten. Du hittar mer information om aktiviteterna, platser och tider på Equmeniakyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allianskyrkan i Vetlanda

Tid: Var tredje tisdag, klockan 10.30-12
Plats: Allianskyrkan i Vetlanda

I Allianskyrkan kan du som är dagledig fika, känna gemenskap och ta del av kyrkans andakter. Läs mer på Allianskyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pingstkyrkan i Korsberga

Tid: Måndagar klockan 18
Plats: Stockbergskyrkan i Korsberga

I Pingstkyrkan, Stockbergskyrkan i Korsberga är det språkcafé på måndagar. Läs mer på Pingstkyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pingstkyrkan i Vetlanda

Tid: Måndagar jämna veckor, klockan 13.30-14.30
Plats: Pingstkyrkan i Vetlanda

Varannan måndag, närmare bestämt i jämna veckor, kan du besöka Vetlanda Pingstkyrkas stickcafé och sticka ihop med andra. Läs mer på Pingstkyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Missionskyrkan i Vetlanda

Tid: Tisdagar klockan 9.30-12.30, även måndagar och onsdagar från klockan 18
Plats: Missionskyrkan

I samband med den traditionella torgdagen, på tisdagar varje vecka, anordnar Missionskyrkan torgfika i sina lokaler. Läs mer på Missionskyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ankaret Café

Ankaret Café drivs av Svenska kyrkan och finns på Bangårdsgatan 6D, med entré från Delfinparkeringen. Caféet är öppet varje vardag och har lunchservering på tisdagar och torsdagar. Du hittar öppettider och mer information på Svenska kyrkans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Korset, Kupan

Kupan på Spinnaregränd 2 är en second hand-butik och mötesplats. Här kan du äta våfflor, träffa trevliga människor eller delta i integrerande aktiviteter. Läs mer på Röda korsets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KRIK, Kristen idrottskontakt

Tid: Söndagar klockan 19-20
Plats: Iscar Arena

Med KRIK får du som är under 20 år vara med och utöva olika sporter och lekar. Läs mer på KRIK:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

IOGT-NTO

Tid: Söndagar klockan 10-13
Plats: Kullgatan 8, Vetlanda

På IOGT-NTO får du social gemenskap och fika varje söndag.

Anonyma alkoholister

Tid: Tisdagar klockan 19
Plats: Fabriksgatan 3 BA

Anonyma alkoholister (AA) har slutna möten varje tisdag, klockan 19. Den sista tisdagen varje månad är mötet öppet för nya deltagare. Läs mer på Anonyma alkoholisters hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rädda Barnen, läxläsning

Tid: Tisdagar klockan 16.30-19.00
Plats: Fabriksgatan, mitt emot Friskvårdcenter.

Läxläsning för barn i åk 1-9.
Läs mer på Rädda barnens hemsida.

Kommunala verksamheter

Anhörigcenter

Genom Anhörigcenter kan du som vårdar en anhörig delta i aktiviteter, få goda tips och råd som underlättar din vardag eller träffa andra i en liknande situation. Läs mer här på Vetlanda kommuns sida om anhörigcenter.

Pluspolare

Pluspolare är en social och pedagogisk mötesplats för föräldrar med barn mellan 0 och 5 år. Läs mer om Pluspolare här.

Öppna förskolan i Kärnhuset

En social och pedagogisk mötesplats för föräldrar med barn mellan 0 och 5 år. Läs mer om Öppna förskolan här.

COPE-utbildning

COPE är ett föräldraprogram för dig som vill förbättra din relation till ditt barn. Programmet är gratis och leds av professionella ledare. Läs mer om COPE-utbildningen här.

Navets helpdesk

Tid: Måndag, tisdag och torsdag klockan 13-17
Plats: Norrvägen 2B, Vetlanda

En plats för råd och stöd om invandring och integration. Läs mer om Navet här.

Navets kvinnogrupp

Tid: Fredagar klockan 10-12
Plats: Norrvägen 2B, Vetlanda

Här träffas kvinnor för att sy, fika och umgås med varandra. Läs mer om Navet här.

Språkvän

Språkvän är ett projekt som hjälper till att matcha nyanlända med etablerade svenskar. Ni sitter ner och pratar med varandra vid ett tillfälle eller genom en livslång vänskap. Läs mer om projektet Språkvän här.

Kreativ kväll på Powerhouse

Tid: Tisdagar klockan 17-19
Plats: Powerhouse, Tomasgatan 1B, Vetlanda

En tjejkväll med möjlighet att sy, baka eller göra en så kallad scrapbook och inspireras av varandra. För tjejer och kvinnor över 12 år. Läs mer på Powerhouse hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgårdar i kommunen

Vetlanda kommuns fritidsgårdar är mötesplatser för ungdomar mellan 13 och 18 år. Här kan du fika, spela pingis, biljard, sitta med datorer, spela musik och ta del av social gemenskap. Läs mer om kommunens fritidsgårdar här.

Vetlanda Museum

Tid: Tisdag till söndag klockan 12-16
Plats: Vetlanda Museum

Vetlanda Museums kreativa slöjd- och pysselverkstad är öppen för alla åldrar, så kom gärna och pyssla barn och vuxna tillsammans. Pyssel- och slöjdmaterial finns framme för olika självinstruerande aktiviteter varje helg mellan klockan 12 och 16. För den som vill teckna eller lägga pärlplattor är verkstaden öppen tisdag till söndag mellan klockan 12 och 16, varje vecka. Läs mer på vetlanda.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På recept

Kulturunderstödd rehabilitering

Kulturunderstödd rehabilitering kan fås på recept från vårdcentraler och psykiatrin. En grupp på åtta personer träffas två gånger i veckan och tar del av kulturella aktiviteter i regionens kommuner. Läs mer på Region Jönköpings läns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Origo Resurs

Genom Origo Resurs får du samtala om livet i grupp. Gruppen träffas en gång i veckan i tio veckor och mötena håller på i tre timmar. Läs mer på Origo Resurs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrigt

Evenemangskalender för Vetlanda kommun

På vetlanda.se finns allting samlat för dig som vill uppleva Vetlanda, oavsett om du är på besök eller bor här. Du hittar evenemangskalendern härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningslivet

Det finns omkring 200 föreningar i Vetlanda med många olika verksamheter och alla är beroende av ideella krafter. Här finns något för alla oavsett intressen, ålder, kön eller förutsättningar. Du hittar ett föreningsregister här.

Studieförbundet Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder en bred verksamhet med mängder av spännande studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter. Läs mer om allt de erbjuder på Studieförbundet Vuxenskolans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medborgarskolan

Medborgarskolan är platsen för dig som vill utveckla ett intresse till ny kunskap genom hela livet. De erbjuder kurser, evenemang, studiecirklar och mycket annat. Läs mer på Medborgarskolans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.