Dagverksamhet Björkängen

Dagverksamheten Björkängen riktar sig till personer med demensdiagnos. Verksamheten finns i Korsberga och har plats för åtta gäster varje dag. Sysselsättningen inriktas på träning av dagliga aktiviteter.

Ansök till Björkängen

Ansök till Björkängenöppnas i nytt fönster

Vill du ha hjälp med att fylla i din ansökan eller har frågor kontaktar du bistånds­handläggarna via kontaktcenter.

Aktiviteter

Personalen ordnar regelbundna aktiviteter som är individuellt anpassade och aktiviteter för hela gruppen av gäster. Årstiderna är en naturlig utgångspunkt när man planerar olika aktiviteter. Det kan vara bingo, högläsning, promenader, utflykter och musikunderhållning.

Kost och måltider

Björkängens personal lagar all mat själva. Menyn utgår från svensk husmanskost och de kostråd som är viktiga för äldre. Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ger en bra inramning till en vanlig dag på Björkängen.

Måltidskostnaden är 64 kronor per dag.

Hur tar jag mig till Björkängen?

Björkängen finns i Korsberga.

Om du inte kan ta dig till Björkängen på egen hand eller via anhörig, finns möjlighet att ansöka om färdtjänst. Resorna är kostnadsfria.

Mer om Björkängen

Björkängens målsättning är att ha ett salutogent synsätt. Det innebär att se till det friska och se varje individ som gästar dagverksamheten.

Kontaktman

Varje gäst får en kontaktperson som har ett särskilt ansvar för kontakter som rör gästen. Kontaktpersonen lär känna sin gäst och hans/hennes anhöriga på ett mer personligt sätt.

Individuell omvårdnadsplan

Björkängen dagverksamhet använder en genomförandeplan för att förverkliga de målsättningar som gemensamt tas fram för varje gäst.

Välkomstsamtal

Kontaktmannen ansvarar för introduktion på dagverksamheten. Även anhöriga kan delta om du så önskar.

Boenderåd

Björkängen ordnar anhörigträffar med jämna mellanrum. Olika teman tas upp och det finns möjligheter till att skapa nya kontakter anhöriga emellan.

Säkerhet

Personalen jobbar efter de riktlinjer kring säkerhet som tagits fram i Vetlanda kommun.

Övriga resurspersoner

Kommunens demenssjuksköterska ingår som en viktig resursperson i Björkängens verksamhet.