Vem ska bli Årets landsbygdsbo 2024?

I höst är det återigen dags för landsbygdsvecka i Vetlanda kommun och i samband med det ska vi kora Årets landsbygdsbo 2024. Känner du en person som bor och verkar på landsbygden, som gjort avtryck och är en inspiration för andra? Då kanske det är årets landsbygdsbo!

Ett diplom med texten Årets landsbygdsbo 2023 ligger på ett bord.

Förra året blev Mikaela Rautio Årets landsbygdsbo. Nu har du chansen att påverka vem som blir det i år.

Årets landsbygdsbo 2024 blir den femte personen att motta utmärkelsen, som i år delas ut i samband med kommunens landsbygdsvecka, den 9-15 september. Nu har du möjlighet att nominera den du tycker ska bli Årets landsbygdsbo. Du har till och med den 18 augusti på dig att nominera.

Så går det till

När nomineringen stängt väljer en jury ut tre finalister och öppnar en omröstning där alla som vill får säga sitt. Den som fått flest röster när röstningen stänger blir Årets landsbygdsbo.

Nominera med omsorg

Sista dag att nominera till Årets landsbygdsbo 2024 är den 18 augusti, men möjligheten att nominera är öppen redan nu. I formuläret nedan fyller du i namnet på den person du tycker ska bli Årets landsbygdsbo. Juryn väljer ut finalisterna utifrån en rad parametrar, så ta därför hänsyn till dessa när du skriver din motivering. Personen som tar emot utmärkelsen ska

• bo och verka på landsbygden
  • vara en inspiration för andra
  • ha gjort avtryck på landsbygden
  • vara en god ambassadör och
  • vara engagerad och bidra till en levande landsbygd.

Prisades för sin välkomnande lustgård

Årets landsbygdsbo 2023 blev Mikaela Rautio som driver sin lustgård i Loaklev utanför Skirö. Då löd motiveringen så här:

Mikaela är en eldsjäl som driver Loaklev Lustgård. Där välkomnar hon sina besökare med öppna armar. Med sitt trädgårdscafé, gårdsbutik och många aktiviteter, som äggjakt vid påsk och både höst- och julmarknader, får hon många att hitta ut till Skirös skogar. Tack vare att Mikaela öppnar upp sin trädgård ger hon alla som inte kan träffa djur annars möjligheten att göra det. Ingenting är omöjligt på Loaklev Lustgård och Mikaela har tillsammans med sin familj stora ambitioner att skapa en varm och välkomnande oas i Smålands trädgård.

Nominera här

Sista anmälningsdag är den 19 augusti klockan 00.00.

Beskriv varför du tycker personen förtjänar att bli Årets landsbygdsbo. Tänk på att motivera med omsorg och väg in de parametrar som juryn tittar efter så är chansen större att just din kandidat väljs ut som finalist.