Medarbetardagen – en dag för att fira framgångar

Under torsdagen var det dags för medarbetardagen 2023. På medarbetardagen samlar vi våra tusentals medarbetare på Vetlanda kommun för att umgås, fira framgångar och inspireras av varandra.

Flera personer står och läser på en vägg med nomineringar till medarbetarpriserna.

På medarbetardagen samlas kommunens medarbetare och firar varandras framgångar.

Det är med en förväntansfull stämning som över tusen medarbetare strömmar in genom dörrarna på Hydro Arena. När alla är på plats och har minglat en stund så hälsar kommundirektör Magnus Färjhage och kommunstyrelsens ordförande Robin Wallén Nilsson alla välkomna.

– Det här är en dag för att lyfta fram goda exempel. Det är också en dag för att få utbildning, inspiration, träffa kollegor och att uppmärksamma alla goda insatser som ni som medarbetare gör - varje dag, säger Magnus Färjhage.

Därefter tar konferenciererna Julia Klingberg och Niklas Carlemar över och leder oss genom medarbetardagen.

Temat för dagen är mod, ett av kommunens fyra värdeord. För att inspirera oss till att vara modiga och våga testa nya saker hade vi coachen, författaren och föreläsaren Mia Törnblom på plats. På ett humoristiskt och relaterbart sätt berättar hon bland annat om hur vi kan träna upp vårt självledarskap och öka vår självkänsla.

– Under våren har anställda nominerat kollegor som de tycker har gjort något extra bra under förra året. Totalt har vi fått in nästan 150 nomineringar till de olika priserna Årets medarbetare, Årets nytänkare, Årets gränsöverskridare och Årets ledare, berättar projektledare Sara Pannwitz.

Av alla nomineringar har 16 finalister valts ut, fyra för varje priskategori. Finalisterna presenteras i filmer där publiken får höra motiveringen till deras finalplats samtidigt som de får se klipp på vad de gör på jobbet. De fyra glada vinnarna får ta emot varma applåder när de tar emot sitt pris på scenen.

Även de nominerade som inte vunnit är värda lite extra uppmärksamhet. Alla nomineringar som kommit in under våren hänger på en vägg som vi kallar för ”wall of fame”. Under kvällen är det många som går och läser nomineringarna och fotograferar sina egna och sina kollegors nomineringar.

Efter en lyckad dag med mingel, prisutdelningar, filmvisningar, Mia Törnbloms inspirerande föreläsning och ett mäktigt sångnummer av kvällens konferencierer tackar Magnus Färjhage och Robin Wallén Nilsson för årets medarbetardag.

– Sträck lite extra på er och känn att ni gör fantastiskt viktiga insatser, avslutar Magnus.

Årets vinnare

Årets nytänkare: Anneli Uusitalo, IT-utvecklare.

Anneli håller i ett diplom, en blombukett och ett pris i glas.

Anneli blev Årets nytänkare.

Motivering: "Anneli har under året 2022 aktivt arbetat med digitalisering av välfärdsteknik inom VO. Hon har suddat ut gamla normer att digitalisering är svårt och krångligt. Hon har på ett innovativt arbetssätt fått medarbetare och brukare att arbeta med tekniska produkter. Nya tidseffektiva lösningar som har skapat mer tid för medarbetarna att vara med Esther. Produkter som skapar leende hos personer med en kognitiv utmaning. Hon har fört VO framåt digitalt."

Årets gränsöverskridare: Marie-Louise Medlöw, specialpedagog.

Marie-Louise håller i en blombukett och ett pris i glas.

Marie-Louise blev Årets gränsöverskridare.

Motivering: "Marie-Louise har medverkat till att skapa rutiner för samverkan mellan BU, SO och VO vad gäller placerade barn. Hon samverkar även med andra kommuner för att det ska fungera så bra som möjligt. Hon är en fantastiskt duktig specialpedagog som hjälper till och stöttar på många av våra skolor och hon gör det alltid utifrån elevens bästa. Många uppskattar hennes insatser och hon är en fin kollega. Alla borde ha en person som henne på sin skola!"

Årets ledare: Marie Gustafsson, områdeschef.

Marie håller i ett pris i glas och en blombukett.

Marie blev Årets ledare.

Motivering: "Marie har under en kort tid gjort Tomasgården till en bättre arbetsplats. Hon är inte bara vår chef, utan vår kollega som är med oss längs vägen varje dag. Hon har ett mycket gott samarbete med oss personal och vill alltid vårt och brukarnas bästa. Hon har förgyllt Tomasgården och arbetsmiljön med sina magiska knep. Hon har fått många personal att inte längre vilja byta arbetsplats. Hon är värd varenda pris som går att dela ut denna dagen."

Årets medarbetare: Anders Axelsson, skolvaktmästare.

Anders står med sitt pris, diplom och sina blommor i händerna.

Anders blev Årets medarbetare.

Motivering: "Vi på Stensåkra förskola upplever att Anders gör ett väl genomfört jobb och han arbetar ofta utanför boxen, till förskolans fördel. När vi ber honom om hjälp så kommer hjälpen inom kort och när vi visar vad vi vill få åtgärdat så kommer han ofta med förbättringsförslag som gynnar vår men även barnens arbetsmiljö. Han behöver inte tänka på någons arbetsmiljö och han hade inte behövt göra det lilla extra, men det gör han!"