Nu är Näverbyns restaurang invigd

I tre månader har Näverbyns restaurang varit stängd för renovering. Nu är renoveringen färdig och under onsdagen var det invigning. På menyn stod en trerätters lunch.

Angela Schandersson står i kock-kläder bakom en disk med mat och ler mot kameran.

Angela Schandersson är ansvarig för köket på Näverbyns restaurang.

Efter den tre månader långa renoveringen är restaurangen på Näverbyns äldreboende nu öppen igen. Vid lunchtid på onsdagen den 18 januari sprider det sig en förväntansfull stämning i restauranglokalen när de boende och personalen på boendet kommer dit för att vara med på invigningen. Borden är dagen till ära extra fint dukade med vita linnedukar, servetter och serpentiner.

Lena Ottosson, som är chef för måltidsservice, hälsar alla välkomna. Hon berättar att hon tycker att det är jätteroligt att det dagliga samarbetet mellan kommunledningsförvaltningen, som måltidsservice ingår i, och vård- och omsorgsförvaltningen fungerar så bra. I händerna håller hon ändarna av två band som hon knyter ihop.

Ett par händer knyter ihop ett blågult band.

- I stället för att klippa ett band som man brukar göra på en invigning så vill vi knyta ihop två band för att symbolisera ett fortsatt bra samarbete, berättar hon.

När Lena har hälsat alla välkomna serverar personalen förrätten – laxmousse med kavring. Till huvudrätt serverar de sjömansbiff och desserten består av en klassisk äppelpaj med vaniljsås.

Under månaderna som restaurangen var stängd åt de boende sin lunch på avdelningen i stället. Nu tycker de att det är roligt att återigen kunna äta sin lunch i restaurangen.

- Vårdpersonalen har gjort ett fantastiskt jobb med mathanteringen. När restaurangen var stängd fick Näverbyn sin mat lagad och levererad från Nye kök, berättar Angela Schandersson, områdeschef och ansvarig för köket i Näverbyn.

- Det är köket som har renoverats och det blev jättefint. Vi har bland annat fått ett nytt stekbord och nya väggar. Nu är det ett modernt storkök, fortsätter hon.

Restaurangen drivs av måltidsservice och kockarna lagar maten efter samma meny som på kommunens andra äldreboenden. Vem som helst är välkommen att komma och äta på restaurangen men du behöver ringa och boka i god tid i förväg.