Ta chansen och utveckla landsbygden

Nu kan du lämna in förslag på årets landsbygds­investeringar. Vetlanda kommun har avsatt 500 000 kronor som ska gå till att utveckla och förbättra lands­bygden. Detta år är det Ökna-Karlstorp och Korsberga kommundels­område som får dela på summan.

Landsbygdsinvesteringar

Anmälan för förslag till årets landsbygds­investeringar har öppnat. Syftet är att ge kommunens invånare chansen att påverka vad pengarna ska gå till.

– Detta är ett ypperligt tillfälle att få din röst hörd om var du tycker pengarna ska gå. De kan bidra till en tryggare och mer trivsam miljö och göra en specifik kommun­del mer attraktiv för dem som bor där, säger landsbygds­utvecklare Elin Bexell.

Förslag kan du lämna in fram till den 5 september. Du gör det enklast via e-tjänsten, men du kan också hämta fysiska formulär på Kontaktcenter i centrala Vetlanda. Det finns en e-tjänst för Ökna-Karlstorp och en för Korsberga kommundels­område. De båda kommundels­områdena får 250 000 kronor var till investeringar. I e-tjänsterna kan du läsa mer om vilka kriterier som krävs.

Lämna förslag för Korsberga kommundels­område Länk till annan webbplats.

Lämna förslag för Ökna-Karlstorp kommundels­område Länk till annan webbplats.

Vilka kan lämna in förslag?

Kommun­invånare som representerar en förening eller ett företag eller privat­personer kan lämna in förslag. För att driva ídén och genom­föra behöver ett företag eller en förening stå bakom förslaget.

– Vi ser gärna att det kommer in många förslag och ser fram emot att ta del av alla idéer som finns på lands­bygden, menar Elin.

I höst kommer du som kommun­invånarna få rösta på de förslag du tycker ska genomföras.

Fakta om landsbygds­investeringarna

Karta.