Tyck till om ny renhållningsordning

Kretslopp Sydost ansvarar för sophämtning och avfallshantering i Vetlanda. De har nu tagit fram ett nytt förslag som du kan lämna synpunkter på.

Sopkärl töms i sopbil

Alla kommuner måste enligt miljöbalken ha en renhållningsordning, med avfallsplan och föreskrifter om avfallshantering.

Genom att ha en riktning för hur avfall ska hanteras och minskas, bidrar planen till att bättre kunna hushålla med samhällets resurser.

Vetlanda är medlem i kommunalförbundet Kretslopp Sydost. Förbundet är en sammanslutning mellan Vetlanda, Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Sävsjö, Torsås och Uppvidinge kommun.

Kretslopp Sydost har tagit fram ett nytt förslag på renhållningsordning, som ska gälla mellan 2023-2030. Du har nu möjlighet att lämna dina synpunkter på förslaget, fram till och med 31 januari 2022.

Mål för avfallshantering

De bestämmelser och mål som ska gälla för avfallshanteringen är bland annat att:

• minska hushållsavfall.
  • öka återbruk.
  • minimera avfall inom kommunal verksamhet.
  • minska och motverka nedskräpning.
  • öka källsorteringen.

Ta del av hela förslaget och lämna dina synpunkter här.