Idékvällar för en bättre landsbygd

I slutet på september bjuder vi in till idékvällar i Bäckaby och Björkö där du kan lämna in förslag på landsbygdsinvesteringar. Kom dit och ta en kopp kaffe, lämna in dina förslag och prata med Elin Bexell och Stewe Jonsson som är involverade i projektet.

Landsbygd

I september kan du lämna in dina förslag om landsbygdsinvesteringar i Björkö eller Bäckaby och samtidigt ställa frågor till Elin Bexell och Stewe Jonsson som är involverade i projektet.

Det ska investeras i Bäckaby och Björkö kommundelsområden och du har chansen att vara med och påverka vad som ska göras. I mitten på augusti öppnade två e-tjänster där du kan lämna in förslag, en för Bäckaby kommundelsområde och en för Björkö kommundelsområde. Nu bjuder vi in dig till idékvällar där du kan lämna in förslag och få svar på eventuella frågor.

– Vi börjar med Björkö den 20 september klockan 18 till 20 i Gamla kommunalhuset och sen Bäckaby på Bäckabygården den 23 september, samma tid. Detta är en till väg in för dig som inte har möjlighet att lämna in digitalt eller ta dig till Vetlanda och lämna in till kontaktcenter. Vi vill att så många som möjligt ska kunna lämna in förslag, säger landsbygdsutvecklare Elin Bexell.

Kommundelsområden.

Här ser ni indelningen av kommundelsområden.

Ta chansen

Det är drop in och du behöver alltså inte boka tid för att vara med på idékvällarna.

– Vi hoppas att det dyker upp en hel del folk som har förslag på vad de tycker att pengarna ska gå till, det är nu du har chansen att vara med och påverka, säger Elin.

Det är kommuninvånare i form av en representant för en förening, företag eller en privatperson som kan lämna in förslag. Det behöver även finnas ett företag eller en förening som vill driva idén och genomföra den. Det finns möjlighet att lämna in idéer fram till den 17 oktober. Efter det börjar röstningen som sker via e-tjänsterna och kontaktcenter.