Ny elbilspool är invigd

Nu är det ännu lättare att leva håll­bart i Vetlanda. Witalabostäder erbjuder en elbils­pool vid bostads­området Kantarellen.

Lars Råberg och Patrik Styrbjörn klipper bandet vid invigningen.

Lars Råberg och Patrik Styrbjörn klipper bandet vid invigningen.

Nu ökar möjligheterna till mobilitet för Witalabostäders hyresgäster. På tisdagen invigde Witalabostäder sin elbilspool vid Kantarellen. En personbil och en skåpbil finns att hyra för alla som vill. Elbilspoolen vid Kantarellen är främst tänkt som en möjlighet för Witalabostäders hyresgäster, och månadsavgiften till poolen ingår i den befintliga bostadshyran. Tjänsten är dock tillgänglig för alla, även de som inte är hyresgäster hos Witalabostäder. För att boka och hyra bil så används appen Move About (länk).

- Bilarna, som är helt el­drivna, och deras bidrag till ökade mobilitets­möjligheter bidrar till ökad hållbarhet såväl för miljön som ekonomiskt och socialt, säger Witalabostäders VD Patrik Styrbjörn.

Bilpoolen är ett pilot­projekt som Witalabostäder ingår i tillsammans med bland annat KTH (Kungliga tekniska högskolan), och Sveriges allmän­nytta. Att starta en elbils­pool i ett redan befintligt bostads­område är än så länge relativt ovanligt i Sverige. I dags­läget erbjuds en personbil och en skåpbil för uthyrning.

- Vi är väldigt nöjda att vi kan erbjuda våra hyres­gäster och Vetlanda­borna det här. Det kostar mycket att äga en bil och alla har inte behov av en bil så ofta att det är värt det. Tanken är att man ska kunna hyra person­bilen vid till exempel stor­handling eller tandläkar­besök, eller skåp­bilen för att slänga sitt sorterade skräp eller göra en flytt när dessa behov uppstår. Det är långt ifrån alla som har tillgång till egen bil eller en andrabil och det är spännande att vi kan erbjuda detta och att Witalabostäder blir mer än en bostad, avslutar Patrik.