Magnus är kommunens nya energi- och klimatrådgivare

Har du frågor om energiförbrukningen i din fastighet eller vill få mer information om solceller? Då kan du boka ett möte med kommunens nya energi- och klimatrådgivare Magnus Johansson som finns i kontaktcenter.

Magnus Johansson

Magnus Johansson är kommunens nya energi- och klimatrådgivare. Han kan bland annat tipsa dig om hur du sänker elförbrukningen i din fastighet.

Magnus har nyligen tagit över rollen som energi- och klimatrådgivare efter Anders Bernberg och tjänsten har flyttats från kommunkansliet till kontaktcenter med syftet att komma närmare medborgarna.

Kostnadsfri rådgivning

Vetlanda kommun erbjuder privatpersoner, företag och organisationer kostnadsfri och oberoende rådgivning i energi- och klimatfrågor på uppdrag av Energimyndigheten. Tjänsten är på 50 procent och finansieras av Energimyndigheten. Resterande 50 procent ska Magnus jobba som samhällsinformatör.

– Syftet med tjänsten som energi- och klimatrådgivare är att hjälpa medborgarna att bli mer klimatsmarta och få en lägre energiförbrukning i samhället, säger han.

Magnus kommer bland annat kunna ge dig tips om hur du sänker elförbrukningen i din fastighet, hjälpa dig att hitta rätt uppvärmningssystem och ventilationssystem och ge information till dig som vill veta mer om solceller eller laddstolpar till elbilar.

– Jag har sett att det redan är många i Vetlanda som har solceller och det är roligt att så många faktiskt tänker klimatsmart, säger han.

Viktigt uppdrag

Magnus har en helt färsk utbildning till energispecialist i bagaget och är nu redo att axla den nya rollen.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma igång och jobba med medborgarna och fortsätta göra Vetlanda till en miljövänligare kommun. Detta är ett viktigt uppdrag för vår framtid, att få ner elförbrukningen, säger han.

För att boka ett möte med Magnus hör du av dig till kontaktcenter.

Mer information om energi- och klimatrådgivning hittar på kommun.vetlanda.se under bygga, bo och miljö.