Balansera mera – med hälsan i fokus

Under vecka 40 har vi hälsan i fokus. Du kan bland annat besöka något av våra utegym och få hjälp av sjukgymnaster. Kanske kan du få tips eller instruktioner om hur du tränar rätt.

Personal gör övningar till filmklipp.

”Balansera mera” heter ett balans- och styrketräningsprogram som Socialstyrelsen har tagit fram för att minska och förhindra fallolyckor. Det handlar om tips och råd för en äldre målgrupp. Att få hjälp att motverka fall, helt enkelt. Det handlar kortfattat om att äta näringsrik mat, träna och motionera och att se över sina mediciner.

- Vi kommer att ha ett litet program som personal inom vård och omsorg, men även kultur och fritid, har planerat fram tillsammans, säger Jennie Svensson, funktionschef på vård- och omsorgsförvaltningen.

- En kort träningsfilm har tagits fram för att kunna hjälpa till att visa upp enkla övningar. Dessa kan alla följa och göra hemma för att kunna förbättra sin balans, fortsätter Jennie.

Program för aktiviteter under veckan

Testa utegymmen med hjälp av våra sjukgymnaster, klockan 14-16.
Måndag 28 september, Mogärdeparken.
Tisdag 29 september, Hasses Sportcenter.
Onsdag 30 september, Mogärdeparken.
Torsdag 1 oktober, Hasses Sportcenter.

Träffa anhörigstödet och demenssjuksköterska på torget, tisdag 29 september, klockan 10-13. Tipspromenad med fina priser.

Dragspelsklubben på Forngårdens scen, tisdag 29 september, klockan 11 och 14.
Biljetter finns att hämta på kontaktcenter. Max 50 personer per tillfälle.

Missa heller inte vår digitala föreläsning om existentiell hälsa.
Hålls torsdag 8 oktober, klockan 18, på Facebooksidan ”Jag vill må bra”.

Få hjälp att träna

Filmen som Jennie nämner är smidig för kommunens boenden att använda, men finns även på vår YouTube-kanal så alla kan komma åt den och använda hemma.

Mer information om Balansera mera

Vill du veta mer om projektet hittar du mer material på sidan för Balansera mera.