Inbrott på seniorboende har polisanmälts

Mogärde seniorboende har drabbats av inbrott och stölder. Händelserna har polisanmälts.

Mogärde seniorboende

Mogärde seniorboende har ett 90-tal lägenheter. "Det är givetvis viktigt att man känner sig trygg där man bor. Personalen jobbar mycket med att lugna de som har hemtjänst" säger funktionschef Marie Göransson.

Enligt funktions­chef Marie Göransson handlar det om flera händelser där äldre blivit bestulna på värdesaker. Hur stölderna gått till är i dagsläget oklart.

– Vi samarbetar med polisen och har uppmanat personalen att hålla ögon och öron öppna lite extra. Jag förstår att det kan kännas olustigt för de som bor på Mogärde, men personalen gör vad man kan för att det ska kännas så tryggt som möjligt, säger hon.

Mogärde senior­boende har ett 90-tal lägenheter för äldre som hyr sina bostäder av fastighets­ägaren Witala­bostäder, precis som en vanlig lägenhet. På Mogärde finns dock tillgång till gemensamma utrymmen. Många av hyres­gästerna får också insatser i form av hemtjänst.

– Det är givetvis viktigt att man känner sig trygg där man bor. Personalen jobbar mycket med att lugna de som har hemtjänst. Om det skulle inträffa något och man behöver hjälp från oss kan man alltid använda sitt trygghets­larm. Vi upp­manar också alla hyresgäster att låsa sina dörrar och att polis­anmäla alla brott, även om man inte blivit av med något, säger Marie Göransson.

Något man kan tänka på är att inte förvara mycket kontanter hemma och att inte förvara sin kod tillsammans med sitt konto­kort.

– Behöver man ha sin kod nerskriven så ska man förvara den på ett separat ställe, säger Marie Göransson.