Nytt LSS-boende på gång att byggas

Det blir Byggnads AB Axel Andersson & Son som ska bygga det nya LSS-boendet på Himla­backarna. Vintern 2021 beräknas boendet vara klart för inflytt.

Genrebild. Lyftkran vid bygge.

Ett nytt LSS-boende med sex platser ska byggas vid Himlabackarna. Entreprenör är utsedd och boendet ska stå klart vintern 2021.

Boendet, som ska ha totalt sex platser, är ett gruppboende för unga vuxna med funktions­variation. Det handlar om sex lägenheter om vardera 46 kvadrat­meter med sovrum, badrum och ett kombinerat kök och allrum.

I huset ska det också finnas gemensamhets­utrymmen i form av kök, matsal och allrum samt personal­utrymmen. Det blir också en liten förråds­byggnad på gården.

– Huset byggs i en T-form och får en putsad fasad, så det kommer att smälta in i villa­området och se ut som en vanlig villa i vinkel, säger byggprojekt­ledare Susanne Bertil­sson.

På taket installeras solceller som kommer att täcka delar av boendets energi­förbrukning.

Under torsdagen tog tekniska nämndens utskott beslut om igång­sättning av projektet som efter upphandling tilldelats Sävsjöföretaget Byggnads AB Axel Andersson & Son. Den totala kostnaden för projektet landar på 14 miljoner kronor.

Planen är att det nya boendet ska vara klart för inflytt i december 2021.