Erfaren ledare blir ny HR-chef

Therese Ekbladh heter Vetlanda kommuns nya HR-chef. Hon kommer närmast från en tjänst som enhets­chef för Nässjö kommuns medborgarkontor där hon också ansvarar för turist­byrå, konsument­vägledning och budget- och skuldrådgivning.

Therese Ekbladh

Therese Ekbladh är Vetlanda kommuns nya HR-chef. Hon tillträder sin tjänst i mitten av september.

Efter sommaren går HR-chef Laszlo Palffy i pension. Nu står det klart att det blir Nässjöbon Therese Ekbladh som efterträder honom. Beslutet fattades av kommunstyrelsen under onsdagen.

– Det ska bli fantastiskt kul och spännande. Jag har ju haft en del kontakt med Vetlanda i andra ärenden genom mitt nuvarande arbete. Det känns som en kommun som är framåt och där man vågar satsa på utveckling, vilket är något som jag brinner för, säger hon.

Therese Ekbladh kommer närmast från en tjänst som enhets­chef på Nässjö kommun där hon bland annat arbetat strategiskt med att införa ett kontakt­center. Hon har tidigare jobbat inom Eken Care, bland annat som HR-chef.

Therese har en personal­strategisk utbildning och är även utbildad inom ekonomi, turism och ledarskap. Hon beskriver sig själv som en positiv och hängiven ledare med coachande förhållnings­sätt och agilt ledarskap och med gemensam utveckling som drivkraft.

– Jag tror att det finns jätte­mycket att göra inom HR. Jag vill jobba med utveckling genom exempelvis digitalisering, jag hoppas också på att kunna utveckla arbetsgivar­varumärket ytterligare, säger hon.

Kommundirektör Magnus Färjhage ser Therese Ekbladh som en stark rekrytering.

– Detta är en jätteviktig rekrytering för Vetlanda kommun, HR-chefen har stor betydelse och påverkan för hela organisationen, inte minst alla chefer. Vi hade ett tjugotal sökande och flera bra kandidater att välja mellan. Vi fastnade för Thereses ledarskap, hon har ett tydligt driv och en stark utvecklings­vilja, säger han.

Therese Ekbladh tillträder som HR-chef i mitten av september.