Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Deltagare i daglig verksamhet får extrapengar

Ersättningen för deltagarna i daglig verksamhet höjs tillfälligt med hjälp av riktade statliga bidrag. Pengarna är utöver den dagliga ersättningen och är samma för alla, oavsett om man deltar hel- eller halvdag i verksamheten.

Återbruk på Flishults avfallsanläggning.

Deltagarna i vår dagliga verksamhet Magasinet ger gamla saker nytt liv genom Återbruket som drivs i samarbete med Flishults avfallsanläggning.

Höjningen av den så kallade habiliterings­ersättningen har möjliggjorts genom att kommunen sökt och fått ta del av riktade statliga bidrag. Två engångs­belopp om vardera 4 300 kronor ska betalas ut till deltagarna i daglig verksamhet.

– De har gjort ett fantastiskt arbete under året, inte minst under corona–pandemin, och det känns fint att vi kan visa vår uppskattning på det här sättet, säger nämnd­ordförande Anders Bengtsson (M).

Anledningen till att nämnden väljer att betala ut pengar i två omgångar istället för att höja den dagliga ersättningen är att man inte vill riskera att behöva göra en sänkning om stats­bidraget skulle utebli. Även förra året fick kommunen del av bidraget och planen är att fortsätta nyttja möjligheten så länge den finns kvar.

– Kommer det nya pengar nästa år så lyfter vi frågan även då, säger Anders Bengtsson.

Ersättningen är samma för samtliga deltagare i daglig verksamhet inom LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktions­hindrade, oavsett hur mycket man deltar. Deltagare på dagverksamhet enligt SoL, Socialtjänst­lagen, får två engångs­belopp utbetalade á 500 kronor.

Utbetalningarna kommer att göras i juni och november. Totalt är det drygt 100 personer som får ta del av bidraget.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500