Föräldralediga ska inspireras till bättre hälsa

Är du föräldraledig och känner att du vill bli mer hälsosam och samtidigt träffa andra föräldralediga? Då kan du anmäla dig till kursen Hälsoboost, som är ett integrationsprojekt med målet att få nyanlända föräldralediga att komma in i samhället och samtidigt inspirera deltagarna till bättre hälsa.

Föräldralediga ska inspireras till bättre hälsa.

Sara Lindblom Collin håller i kursen Hälsoobost, som riktar sig till föräldralediga som vill förbättra sin hälsa.

– Men kursen är inte bara för nyanlända, utan för alla föräldralediga. Här kan deltagarna träffa andra som också är hemma med sina barn. Vi hoppas att detta leder till att deltagarna knyter nya kontakter. När du är hemma som föräldraledig har du inte samma kontaktnät som när du jobbar, säger Sara Lindblom Collin, som är integrationshandläggare och kursansvarig.

Deltagarna ska träffas en gång i veckan. Varannan vecka hålls kursen i öppna förskolans lokaler, där deltagarna ska prova att laga maträtter från olika länder.

– Varannan vecka ska vi göra något mer aktivt. Friskis och Svettis är med oss i projektet och ska hålla i olika träningspass. Vi har också bestämt att vi ska ha en friluftsaktivitet. Det ska helt enkelt finnas något för alla, säger Sara.

Hon hoppas att projektet ska inspirera till bättre hälsa.

– Vi hoppas såklart att detta ska göra att deltagarna får mer motivation till att röra på sig och äta bra. Ofta blir det helt nya vanor som nybliven förälder, då kan det vara bra att lägga lite fokus på hälsan. Om detta blir ett lyckat koncept hoppas vi att vi kan fortsätta med detta även längre fram, säger Sara Lindblom Collin.

Deltagarna delas upp i två grupper, en grupp för män och en för kvinnor. I varje grupp finns det 10 platser. Gruppen för män startar den 15 september och gruppen för kvinnor startar den 17 september.

Mer information om kursen och anmälningsblanketter finns att hämta på kontaktcenter.