Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Tummen upp när VO-ledning besökte nybygge

Bygget av nya Tomas­gården löper på enligt plan. Nu har fasaden fått sin tegel­klädsel och fönster har satts in, gula för äldre­boendet och röda för förskolan. Vård- och omsorgs­chef Marianne Karlsson och nämnd­ordförande Anders Bengtsson (M) passade på att ta en närmare titt på bygget som planeras att vara klart till vintern.

Anders Bengtsson, Susanne Bertilsson och Marianne Karlsson

Nämndordförande Anders Bengtsson (M) och vård- och omsorgschef Marianne Karlsson guidades runt av byggprojektledare Susanne Bertilsson.

Lokalerna börjar ta form och nu kan man tydligt se hur utformningen av nya Tomas­gården, som ska innehålla både särskilt boende och förskola, kommer att bli. Korridorer, lägenheter, gemensamhets­ytor, matsal och kapprum, den plan­lösning som tidigare bara funnits på pappret finns nu i verkligheten, även om det är en bit kvar innan de kan tas i bruk.

– Det här kommer att bli jättebra. Känslan är att ytorna är välutnyttjade, konstaterar Marianne Karlsson när hon i varselväst och bygghjälm kliver runt i bygg­dammet.

Ljuset från fönster­partierna som täcks av plast och bygg­ställningar studsar mot de kala gips­väggarna. Lägenheterna på nya Tomas­gården blir cirka 36 kvadrat­meter stora, inklusive pentry och toalett, och fördelas på fyra avdelningar. Från de rymliga gemen­samma balkongerna på varje våning kommer de boende att ha utsikt över den nya förskolans inner­gård och kunna avnjuta matcherna från de närliggande tennis­banorna från första parkett.

Till vintern beräknas nya Tomas­gården stå klar.

– Allt har gått enligt planerna och vi håller tiden, säger Jan-Erik Karlsson platschef på Brantås bygg som ansvarar för byggnationen.

Tillsammans med kommunens bygg­projektledare Susanne Bertil­sson guidade han runt Marianne Karlsson och Anders Bengtsson på bygget. Under besöket lyftes bland annat säkerhet när det gäller fönster och trappor.

– Det känns tryggt att vi har med oss de aspekterna från början så att det blir en så bra miljö som möjligt för de som ska bo här, säger Anders Bengtsson.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500