Gör jobbintervjun från din favoritplats

Speedrekryteringarna som brukar hållas på Kompetenscenter är inställda i och med coronapandemin. Men behovet av fler medarbetare och ny kompetens finns kvar. Därför testar vi nu digital speedrekrytering där du kan göra en första arbetsintervju hos Vetlanda kommun utan att lämna hemmet.

Marie Öhman, Sofie Trofast och Julia Lönnegren

Måndag 8 juni kan du träffa våra rekryterare i videosamtal. Marie Öhman, Sofie Trofast och Julia Lönnegren sitter redo bakom skärmarna när vi testar digital speedrekrytering.

Vid flera tillfällen har Kompetens­center, Vetlanda kommuns enhet för bemanning och rekrytering, arrangerat speed­rekryteringar där jobbsökande kunnat droppa in med sitt cv och få en första arbetsintervju.

– Det har varit ett stort intresse och vi har hittat flera nya medarbetare den vägen, bland annat timvikarier till vård, skola, kök och städ, säger Marie Öhman.

Nu flyttar speed­rekryteringarna ut på nätet. Genom att koppla upp dig via mobil, dator eller surf­platta kan du träffa en rekryterare i ett video­samtal.

– Det kommer att funka på samma sätt som våra fysiska speed­rekryteringar, ett första samtal där du får ge en bild av dig själv och dina kompetenser, säger Sofie Trofast.

Alla får intervjutid

Måndag 8 juni är det dags. Du som vill delta i den digitala speed­rekryteringen gör det genom att skicka en jobbansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, därefter får du välja en intervju­tid som passar dig.

– Alla som söker får tid för en intervju, säger Sofie Trofast och berättar att tre rekryterare kommer att intervjua parallellt under dagen.

Din kompetens matchas mot de lediga tjänster vi har inom kommunen just nu. Det finns även möjlighet att jobba som timvikarie inom vård och omsorg, skola, kök eller lokalvård. Vi tar även emot intresse­anmälningar från dig som har en högre utbildning och slussar den vidare till ansvarig chef.

Fortsatt digitalt arbete

Förhoppningen är att kunna fortsätta med digitala intervjuer även framöver som ett komplement till den ordinarie verksamheten.

– Det är ett bra sätt för oss att nå nya mål­grupper, exempelvis hoppas vi kunna jobba mer mot hög­skolorna för att nå studenter som kanske inte har möjlighet att åka till Vetlanda för en intervju men som kan tänka sig att jobba hos oss efter utbildningen, säger Marie Öhman.