Sök ditt bygg­lov innan sommaren

I dessa tider har vår­städningen även blivit tiden för hemma­fixande. Du kanske målar staketet lite tidigare eller fixar lite extra då den där resan du planerat har blivit inställd. Har du en idé om ett större projekt? Glöm inte att söka bygglov! Det kan bli längre vänte­tider på bygg­lov och tid till samtal med byggnads­inspektör.

Altanbygge en tidig sommarkväll.

Vill du söka eller har frågor om bygglov, hör av dig till miljö- och byggförvaltningen.

Miljö- och bygg­förvalt­ningen lovar i sin service­deklaration att om du kommer in med alla handlingar som behövs så hand­läggs ditt ärende inom tre veckor. Under sommaren kan det dock bli en något längre hand­läggnings­tid.

- Vi påminner alltid om att söka om bygg­lov inför semester­tider. I år är det lite speciellt och tiden att fixa i ordning hemmet kommer kanske tidigare, menar Jennie Adolfsson, byggnads­inspektör på miljö- och byggförvaltningen.

- Vi försöker för tillfället hålla tekniska samråd med hjälp av digitala hjälp­medel. Det gör att vi kan komma vidare med en del ärenden.

- Till sommaren har vi som vanligt mindre folk på plats under vissa semester­veckor, så det hjälper till att söka redan nu. Du snabbar även på ditt ärende om du har alla handlingar som behövs, annars kommer vi kräva komplettering och det tar ju givetvis mer tid, avslutar Jennie.

När det gäller frågor med koppling till plan- och bygg­lagen, så finns det mer information som är relaterad till corona­viruset och Boverkets verksamhets­områden på deras hem­sida.

Du som har frågor är givetvis välkommen att höra av dig till kontaktcenter eller läsa mer om bygglov här.