Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Operation fritidsgård inleds i gamla vattenverket

Nu står det klart att det blir Byggnads AB Axel Andersson & Son i Sävsjö som får jobbet med att bygga om det gamla vattenverket, dit fritidsgården Zonen ska flytta. Markarbetet startar redan i slutet på april.

Nu påbörjas ombyggnationen av gamla vattenverket.

Mia Ritz är den som leder projektet med att göra om gamla vattenverket till en fritidsgård.

– Det känns väldigt bra att det blev de som fick uppdraget, det ska bli roligt att få jobba med ett så anrikt företaget, säger Mia Ritz som är byggprojektledare för projektet.

Förslaget om att flytta fritidsgården kom redan 2017. Fritidsgården ligger just nu i Folkets hus och eftersom det finns planer på att riva lokalerna och ersätta dem med bostäder, var man tvungen att hitta andra lokaler att ha verksamheten i.

Valet föll på det gamla vattenverket på grund av det geografiska läget med närhet till Vetlandas skolor och lokalen har dessutom stått tom i närmare två år. Förhoppningen är att läget ska locka fler ungdomar till Zonen.

De befintliga lokalerna ska renoveras för att passa verksamheten och en flygel på 140 kvadratmeter ska byggas till. I de nya lokalerna ska det finnas ett tv-spelsrum, en lokal för musik och ett teknikrum.
I de gamla lokalerna ska det bli ett nytt kök, ett dansrum och ett allrum med pingis och biljard och de gamla kontoren ska renoveras.

Men det finns en del utmaningar med projektet.

– Den största utmaningen blir markarbetet. Tillhörande byggnader ligger under vattennivån och ska rivas för att den nya flygeln ska kunna byggas till och vi vet inte riktigt hur det ser ut där under, säger Mia Ritz.

Förhoppningen är att lokalerna ska vara klara för inflytt i juni 2021.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500