Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

I vår börjar de nya kvarteren på Himlabackarna att bebyggas

I en serie texter berättar vi om exploateringen på Himlabackarna. Del 3: tomterna.

Totalt blir det ett sjuttiotal tomter på Himlabackarna tre med en blandning av villor och lägenheter. De första tolv tomterna släpptes i höstas och kommer att börja bebyggas snart. 

Nybyggda hus på Himlabackarna

Den som köper en tomt på Himlabackarna har ett år på sig att börja bygga, sen går köpet tillbaka. Tomterna i etapp två och tre på Himlabackarna är grundberedda till tjugo centimeter under färdigt gräs.

Till skillnad från första etappen av Himlabackarna var tomterna i etapp två grund­beredda eller terrasserade vilket även gäller för etapp tre. Det är ungefär tjugo centimeter under färdigt gräs och som tomtägare behöver man bara fylla upp för grunden till huset.

Tomterna blir lite dyrare, men alla får samma förutsättningar, säger mark- och exploateringschef Pär-Olof Högstedt.

I mitten av maj släpps fler tomter till de som står tomtkön, i dagsläget ett åttiotal.

Intresset är stort och kön är fortfarande större än vad vi har tomter till, säger Högstedt.

Måste bygga inom ett år

Den som köper en tomt har ett år på sig att börja bygga, annars går köpet tillbaka.

När köparen har påbörjat grunden till huset så gör vi en besiktning och därefter slutförs själva köpet och man betalar sin tomt. På så vis undviker vi att folk köper tomter i spekulativt syfte.

På de flesta tomter blir det villor, men det finns sju särskilda tomter med större byggrätt i den norra delen och som inte grund­bereds. Dessa tomter kommer det att bli budgivning på från intresserade privatpersoner och företag.

Villatomterna tillsammans med de två områden för radhus­lägenheter och motsvarande gör det blir möjligt att bo på Himlabackarna under en hel livscykel i olika boende­former, säger Högstedt.

Budgeten för exploateringen av Himlabackarna ligger på 35 miljoner kronor, pengar som Vetlanda kommun successivt får tillbaka genom försäljning av tomterna.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500