Ny scenplats ger utrymme för större publik 

Sista helgen i maj är det återigen dags för VetlandaFesten. Vetlanda firar hundra år och Lena Philipsson återvänder till sina hemtrakter för att möta publiken. Vi satsar på en större scen i ett bättre läge, för att så många som möjligt ska kunna njuta av showen.

Artisten Kadiaou sjunger i en mikrofon

Artisterna på Stortorgets scen kommer få en annan vy till årets VetlandaFest

Artisten Kadiaou sjunger i en mikrofon

För sjätte året i rad förvandlas centrala Vetlanda till en enda stor fest, med musik och härliga uppträdanden och i år är Vetlandafesten större än någonsin, med nya artister och fler aktiviteter.

– Precis som tidigare är det helt gratis. Vi vill att så många som möjligt ska kunna komma, säger kultursekreterare Ann-Mari Forsberg.

En skillnad mot tidigare år är att torget ser helt annorlunda ut.

– Vi har valt en annan scenplanering i år för att ge så många som möjligt chans att se Lena Philipssons fantastiska show. Vi tror att hon kommer att locka fler till torget än vad tidigare års artister gjort. Därför har vi också flyttat ut serveringstälten från torget, säger kultur- och fritidschef Stewe Jonsson.

Genom att ställa scenen i bortre änden av torget, riktad mot stadshuset och tälten på Storgatan får vi en bättre placering, menar han.

En fullspäckad helg

Det är inte bara Lena Philipsson som uppträder under Vetlandafesten. På plats är även Sean Banan, DJ-duon Lance & Linton och Thorleif Torstensson tillsammans med många fler. Dessutom bjuder Vetlanda All Stars, Cover Funkers tillsammans med artister från Vetlanda, på en jubileumsshow.

På fredagen hålls länsfinalen av P4 Nästa på Stortorget. Det är en rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och helt ny musik. Tävlingen vänder sig till både nya och redan etablerade låtskrivare och artister. Under fredagskvällen kommer publiken även att få höra Honeyboy Slim & the Bad Habits.

Men VetlandaFesten är mer än bara musik, här finns god mat, spännande utställningar och massor med roliga aktiviteter.

– Vi kan lova att besökarna kommer att bli väldigt nöjda, eftersom det finns någonting för alla, säger Ann-Mari Forsberg.

Corona och covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Corona/Covid-19 och folksamlingar.