Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Dagverksamhet för äldre med demens samordnas 

Björkängen och Norrängen planeras att slås ihop. Genom en större enhet kan brukarna fortsatt erbjudas en dagverksamhet med samma kvalitet som tidigare.  

Flagga utanför stadshuset

Björkängens dagverksamhet i Korsberga flyttas till Norrängen i Vetlanda. Brukarna följer med, liksom personalen. Förändringen är planerad att genomföras efter sommaren.

Björkängens dagverksamhet i Korsberga flyttas till Norrängen som finns på Norrgården i centrala Vetlanda. Brukarna följer med i flytten, liksom personalen.

Den som har en insats genom Björkängen kommer att fortsätta ha det precis som tidigare, skillnaden blir att man får den på Norrängen istället, säger funktions­­chef Marie Göransson.

Den kompetens och erfarenhet som finns i verksamheten tas tillvara genom att personalen jobbar vidare men som en ny, större personal­grupp. På Norrängen finns också tillgång till specialist­kompetens i form av demens­sjuksköterska.

Totalt kommer ett trettiotal brukare från hela kommunen att ha sin dag­verksamhet på Norrängen. För att ge bättre förutsättningar att möta individernas behov kommer gruppen att delas upp och tiden för varje vistelse kortas något.

Här har vi haft en dialog med personalen kring hur vi kan jobba vidare på bästa sätt och skapa nya rutiner tillsammans, säger Marie Göransson.

Måltiderna kommer att hämtas från Njudungs­gymnasiet.

En del kan säkert tycka att det är tråkigt att maten inte lagas på plats och det har jag förståelse för. Men alla kommer att få god, näringsriktig mat precis som tidigare, säger Marie Göransson.

Bakgrunden till flytten är det arbete med effektiviseringar som pågår inom vård- och omsorgs­förvaltningen. Genom att flytta Björkängen försvinner hyres­kostnaden för lokalerna i Korsberga. Samtidigt minskas personal­styrkan med en heltid, vilket ska lösas naturligt genom pensionsavgångar.

Förändringen är planerad att genomföras efter sommaren.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500