Bergvallens dagcenter fixar underlägg till 100-årstårtan 

Du har väl inte missat att det serveras 100 meter tårta på torget “fössta tossdan i mass”? Vi firar att Vetlanda fyller 100 år. Måltidsservice bakar tårtan och på Bergvallens dagcenter har deltagarna fixat själva tårtunderläggen. 

Paulina och Annelie gör tårtunderlägg

På Bergvallens dagcenter producerades det tårtunderlägg på löpande band under en period. Annelie Brännesson hjälper Paulina Wadegren med de färdiga bitarna.

Ett stort antal kartong­bitar har noga klätts in med aluminium­folie och sedan förseglats med ett lager plastfolie. De cirka 30 centimeter långa plattorna ska var och en fungera som underlag till tårtbitarna som ska fogas ihop till den rejäla jubileums­tårtan på torget.

Jag vet inte hur många vi har gjort, men det är en hel del. Det är jättekul att vi får vara med på ett hörn och hjälpa till i firandet vi också, säger instruktör Desirée Engström.

Bergvallen är ett dagcenter för vuxna med olika former av funktions­variation. Totalt är det åtta personer som kommer hit på vardagarna och aktiviteterna anpassas utifrån deras behov och färdigheter. Bland annat hjälper man andra kommunala förvaltningar med enklare uppgifter. Tårtunderläggen var ett sådant uppdrag som gänget fick av måltids­service.

Vi märker att deltagarna växer av att få utföra riktiga arbets­uppgifter där de kan se resultatet. Vi skulle gärna göra fler sådana här jobb, säger Desirée Engström som hoppas att underläggs­tillverkarna kan vara på plats när det är dags att hugga in på tårtan på torget klockan 17 torsdagen 5 mars.