Gå till kartan.vetlanda.se
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

100-åring hyllas med jubileums­magasin

2020 fyller Vetlanda 100 år och det ska förstås firas. Det gör vi bland annat genom ett 100-årsmagasin som kommer att börja delas ut till alla hushåll nu i veckan.

Angelica Wilhelmsson Ek och Annelie Jönsson bredvid en hög magasin.

Angelica Wilhelmsson Ek, kommunikatör, och Annelie Jönsson, kommunikationschef, har hållit ihop arbetet med jubileumsmagasinet under hösten. Nu är det klart och redo att levereras till hushållen.

Det är lite mer än ett år sedan som planeringen av Vetlandas 100-årsfirande drog igång. Sedan dess har mängder av idéer bollats fram och tillbaka. Det kommer att hända massa spännande saker under jubileums­året och vi börjar redan på nyårsafton. Diggiloo var den sista stora pusselbiten som föll på plats och den 9 juli gästar showen Tjustkulle.

100-årsmagasinet, som snart kommer att landa i din brevlåda, är också en del av firandet. Magasinet har fokus på Vetlanda under 100 år, människors berättelser och stadens utveckling. Här hittar du givetvis programmet för jubileums­året men också en hel del gamla bilder. Omslaget pryds av allas vår Lena Philipsson som du också kan läsa om i en lång intervju.

– Vi har jobbat med magasinet under tre intensiva höstmånader. Det har varit en utmaning att enas om innehållet, det finns så mycket att berätta och allt får såklart inte plats. Men jag tror ändå att vi har lyckats hitta en intressant mix med något som tilltalar de allra flesta, säger kommunikationschef Annelie Jönsson.

Utvecklats tillsammans

Texterna och bilderna i magasinet har producerats av kommunens kommunikations­enhet tillsammans med personal från kultur- och fritids­förvaltningen, bland annat har Vetlanda museum gjort djup­dykningar i sina arkiv. För den grafiska formgivningen svarar Anna Wikståhl. Stiftelsen Werner von Seydlitz har bidragit med 100 000 kronor till projektet som totalt kostat cirka 300 000 kronor att producera, trycka och distribuera.

– Vi hoppas att du som läsare ska känna en stolthet över Vetlanda och den utveckling som vi alla tillsammans har bidragit till. Jag vill uppmana alla att läsa, njuta och att fira 100 år med oss år 2020, säger Annelie Jönsson.

Allt som händer under jubileumsåret hittar du på vetlanda.se