Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Skolans påsklov flyttas en vecka

Påsklovet för våren 2020 var planerat att infalla veckan efter påsk. Nu flyttas det till veckan innan påsk, till vecka 15, för att det ska vara samma vecka för hela Höglandet.

Barn skriver under lektion

– Vi planerar läsårstiderna för tre läsår i taget, och när vi fattade beslut om att ha lov vecka 16 år 2020 blev det tyvärr en miss i samplaneringen med övriga Höglandskommuner, berättar skolchef Henrik Wågesson. Vi är den enda kommunen som lagt påsklovet efter påsk så vi måste flytta det en vecka.

Viktigt med lov samma vecka

Det är viktigt att kommunerna på Höglandet har påsklov samma vecka eftersom Länstrafiken ändrar sina bussturer under lovveckan. Många elever med skolskjuts skulle därför drabbas av inställda bussturer.

– Vi förstår såklart att flytten av lovet kan innebära problem för familjer som redan beställt en resa under lovet, säger Henrik Wågesson, men vi kommer att vara generösa med att bevilja ledighet om så är fallet.