Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Klart med ny vd för Witala­bostäder

Nässjöbon Patrik Styrbjörn blir ny vd för Witalabostäder och AB Vetlanda industrilokaler. Han tillträder sin nya tjänst 1 oktober.

Närbild Patrik Styrbjörn

Patrik Styrbjörn är ny vd för Witalabostäder och AB Vetlanda industrilokaler. Han kommer närmast från en tjänst som entreprenadchef på Nässjö affärsverk.

Patrik Styrbjörn är idag entreprenad­chef på Nässjö affärsverk AB och vd på Nässjö kommuns industri­byggnads AB. I rollen som entreprenad­chef har han huvudansvaret för drift och underhåll av gator, parker, fritids­anläggningar samt lednings­näten för VA och fjärrvärme i Nässjö kommun. Dessutom ingår utförandet av renoveringar och nybyggnationer av infrastruktur inom ovan nämnda områden i uppdraget.

Vetlanda och Vetlanda kommun är dock en nygammal bekantskap.

– Jag jobbade på Vetlanda kommuns ekonomi­avdelning mellan 2009-2011, så jag har viss kännedom om kommunens organisation. Dessutom har jag spelat bandy i Vetlanda BK så en del lokal­kännedom har jag också med mig, säger han.

Långsiktigt mål

36-årige Patrik Styrbjörn är född och uppvuxen i Nässjö där han idag bor med sin sambo och två barn, sju och nio år gamla. Han har en kandidat­examen i företags­ekonomi med inriktning mot fastigheter från Internationella handels­högskolan i Jönköping.

– Att som vd tillsammans med medarbetare, styrelse, ägare, hyresgäster och övriga aktörer få driva, utveckla och leda en organisation i fastighets­branschen har alltid varit ett långsiktigt mål för mig, därför var det naturligt att söka tjänsten som vd för Witala­bostäder AB och AB Vetlanda industri­lokaler. Det känns fantastiskt att få möjligheten att leda de här två fastighets­bolagen in i en spännande och intressant framtid, säger han.

– För mig handlar det dels om att ta vidare det arbete som pågår inom bolagen och effektivt förvalta det befintliga fastighets­beståndet men också hitta nya utvecklings­möjligheter för både bostäder och lokaler för att på så sätt möta nuvarande och framtida hyres­gästers behov. Jag ser mycket fram emot detta och det ska bli roligt att jobba i Vetlanda och vara med och bidra till utvecklingen i Vetlanda kommun. Det blir en del att sätta sig in i så det är med stor ödmjukhet och respekt som jag tar mig an uppdraget, säger Patrik Styrbjörn som tillträder 1 oktober.

Stack ut

Kommun­chef Magnus Färjhage är nöjd med rekryteringen.

– Vi hade flera bra sökanden men Patrik stack ut med sin energi och kommunikativa förmåga. Jag känner till honom sen innan som anställd ekonom/upphandlare och har bara positivt att säga om det. Sedan dess har han byggt på med erfarenhet från chefs­uppdrag i Nässjö under ett antal år, säger han.

Intresset för att utveckla verksamheten, samarbetet med medarbetarna och förståelse kring hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation är några av kriterierna som man tittat på.

– Man behöver ha ett intresse för området, men det är ledar­egenskaperna som är viktigast, säger Färjhage.

Spännande utmaningar

– Vi i Witala­bostäder står inför spännande utmaningar de närmaste fem åren och då känns det inspirerande att hälsa Patrik välkommen som vår nye vd. Vi tror att han är rätt person att leda utvecklingen tillsammans med vår kompetenta personal. Samtidigt vill jag tacka Eric Engelbrektsson för det fina arbete han gjort under sin tid hos oss och önska honom lycka till i karriären när han nu har valt att gå vidare till nya utmaningar, säger Rolf Axelsson (S) ordförande i Witala­bostäder.