Nu ska Mogärdeskolan bli färdig

Nu är det klart vem som ska bygga färdigt Mogärde­skolans ny­byggnation. Det blir Peab Byggservice som färdigställer arbetet och tar över som byggentreprenör efter att avtalet brutits med Nässjö Bygg. Planen är nu att ha delar av skolan klara redan till hösten.

Mogärdeskolan med byggröra i förgrunden.

Byggröran vid Mogärdeskolan ska snart vara ett minne blott.

– Nu är det klart med en ny byggentreprenör. Det blir Peab Byggservice som tar över efter en förnyad konkurrens inom kommunens befintliga ramavtal, berättar fastighetschefen Joakim Öhman.

Förnyad konkurrens inom kommunens befintliga ramavtal? Jo, för att kommunen inte ska behöva göra en helt ny upphandling varje gång ett projekt ska genomföras finns ett ramavtal för byggnadsarbeten redan färdigt med tre leverantörer. För projekt som beräknas kosta mindre än 300 000 kronor vänder vi oss till leverantörerna i turordning, men för projekt som kostar mer än 300 000 kronor får de tre leverantörerna skicka in varsitt nytt anbud. Det är på det viset Peab Byggservice nu har fått i uppdrag att bygga klart Mogärdeskolan.

– Vi väljer att göra det på det här viset för att få Mogärdeskolan färdig så snart som möjligt, säger Joakim Öhman.

Ska bli klart till hösten

Fokus i arbetet ligger nu på att färdigställa en liten del av nybyggnationen redan till efter sommaren, medan resterande delar ska bli klara under hösten.

– En liten del av skolan ska tas i bruk redan till höstterminens start för att klara det ökande elevunderlaget.

Projektet gällande Mogärdeskolan innehåller två delar. Dels ska skolan byggas till och dels ska befintliga delar renoveras. Det är tillbyggnaden som Peab Byggservice nu tar över.

– Renoveringen av de befintliga lokalerna kommer att upphandlas under hösten och vi hoppas kunna komma igång med arbetet efter årsskiftet, avslutar Joakim Öhman.