Gå till kartan.vetlanda.se
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Nytt system för synpunkter

Synpunkt Vetlanda går över till att bli en e-tjänst. En enklare hantering för dig som lämnar synpunkter. Inkomna synpunkter och svar presenteras här på kommunwebben en gång i månaden.

Magnus Färjhage diskuterar med två Vetlandabor på VetlandaFesten.

Kommundirektör Magnus Färjhage tar emot synpunkter under VetlandaFesten.

Övergången innebär en enklare hantering för dig som lämnar synpunkter samtidigt som den ligger i linje med kommunens strävan efter effektivisering.

– Det här innebär att vi får in synpunkts­hanteringen i vårt befintliga system för e-tjänster och att vi slipper den extra kostnad det innebär att ha ett separat system för detta, säger kommunikations­chef Annelie Jönsson.

Du som vill lämna en synpunkt gör det genom att logga in i e-tjänsten med din e-legitimation. Vill du lämna en synpunkt anonymt går det givetvis också bra.

Samtidigt passar vi på att förenkla tjänsten genom att plocka bort våra tidigare kategorival. Vill du lämna en synpunkt behöver du bara fylla i en rubrik och beskriva ditt ärende i textrutan. Du kan precis som tidigare bifoga en fil om du vill.

– Det ska vara snabbt och enkelt att fylla i. Det finns också en kartfunktion så att du som synpunkts­lämnare kan lägga till en plats för att göra det extra tydligt, säger e-utvecklare Ulrika Svensson.

Inkomna synpunkter, tillsammans med hand­läggares svar, redovisas på kommunwebben en gång i månaden i form av pdf-filer.

Precis som tidigare kommer du som lämnar en synpunkt att få svar inom max tio dagar. Anonyma synpunkter besvaras endast i den löpande pdf-redovisningen.

Du som saknar e-legitimation eller av andra skäl inte kan använda vår e-tjänst är välkommen att lämna din synpunkt via telefon eller genom att besöka InfoCenter.