Vetlanda kommun syns på Almedalsveckan

Jönköpings län gör för första gången en gemensam satsning under Almedalsveckan. Fokus ligger på utvecklingskraft, spetskompetens och hållbarhet. Vetlanda kommun finns med och kommer bland annat medverka i seminarium kring framtidens äldrevård.

Kommundirektör Magnus Färjhage utanför stadshuset

Kommundirektör Magnus Färjhage är en av de som kommer att representera Vetlanda kommun under Almedalsveckan på Gotland i början av juli.

Vecka 27 är det dags för årets Almedalsvecka. Länets kommuner och näringsliv har i år valt att göra en kraftsamling för att tillsammans visa upp Jönköpings län som en dynamisk och utvecklings­orienterad region där vi förstärker och kompletterar varandra.

Under fyra dagar av Almedals­veckan står aktörer från länet för ett brett program av seminarier och samtal med representanter från länet och inbjudna samarbetspartner och gäster. Programmet, som fått rubriken Smart arena, tar avstamp i den gemensamma regionala utvecklings­strategin. Ämnen som kommer att lyftas är bland annat digitalisering, tillgänglighet, innovation, stads­utveckling, framtidens hälso- och sjukvård, ledarskap, kompetens­försörjning, samproduktion inom forskning och näringsliv, höghastighets­järnväg och mycket mer.

– Almedalen är en viktig arena för påverkan och kunskaps­uppbyggnad, säger kommundirektör Magnus Färjhage som själv kommer att finnas på plats för att bland annat medverka på ett seminarium kring kompetens­försörjning tillsammans med Svenskt Aluminium.

Bäst på aktivering

Även kommunalrådet Henrik Tvarnö (S) medverkar i satsningen och deltar i seminarium tillsammans med trähusnätverket kring hur förutsättningarna för bostads­byggnation kan förbättras. Representanter från vård- och omsorgs­förvaltningen finns också på plats som utställare i seminarium som berör framtidens äldrevård.

Bakom satsningen står Region Jönköpings län tillsammans med Jönköpings kommun och Jönköping University och programmet pågår måndag 1 juli till torsdag 4 juli. Du kan läsa mer om seminarierna och den gemensamma programwebben www.smartarena.nu

Vetlanda kommun betalar 25 000 kronor för att finnas med som medarrangör. Utöver detta tillkommer kostnader för resor och logi.