Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Antalet beslut som inte verkställs väntas minska

Under en period har vård- och omsorgsnämnden haft svårt att verkställa beslut där personer beviljats insatser. Men med fler platser på Bäckagården och byggnationen av Tomasgården tror nämnden att trenden nu kommer att vända.

Exteriörbild Bäckagården

De åtta nya platser som öppnats på Bäckagården har bidragit till att trycket lättat.

Den som beviljats en insats enligt Social­tjänstlagen, SoL, eller Lagen om stöd och service för funktionshindrade, LSS, ska kunna få den inom tre månader. Det är en målsättning som vård- och omsorgs­nämnden tyvärr haft svårt att leva upp till. Fram till sista april i år fanns totalt 17 beslut om särskilt boende som inte verkställts.

– Detta visar på det stora behov som fanns av att öppna åtta platser på Bäckagården. De var inte öppna när den här rapporten gjordes, så idag ser det bättre ut, säger Anders Bengtsson (M) ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– Vi gör så gott vi kan för att verkställa beslut, men tyvärr har vi en viss förskjutning. Det kommer bli bättre när nya Tomasgården är färdig.

Enligt Bengtsson har vård- och omsorgs­nämnden en utmaning i att möta behoven när gruppen äldre blir allt större.

– Där är vi hjälpta av att det finns en del privata aktörer som bygger trygghets- och senior­boende, annars hade vi behövt lösa det från kommunens sida. Nu kan vi gå in med hemtjänst­insatser och se till att de får den vård de behöver, säger han.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500