Gå till kartan.vetlanda.se
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Kommunen bestrider vite

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, kräver Vetlanda kommun på vite i tre fall för att inte ha erbjudit LSS-platser. Nu bestrider vård- och omsorgs­nämnden kraven med hänvisning till att ett LSS-boende i egen regi är på gång.

Flagga med Vetlanda kommuns logga vajar utanför stadshuset

Vård- och omsorgsnämnden har föreslagit tekniska nämnden att äska medel för att bygga ett nytt LSS-boende på Himlabackarna. Därför bestrids nu viteskraven.

Det handlar om tre ärenden där personer med behov inom ramarna för LSS inte kunnat erbjudas plats i tid. För två av dessa kräver IVO ett vite om 75 000 kronor per månad och för det tredje 5 000 kronor per månad. Vites­beloppen gäller fram tills besluten verkställs och ska betalas retroaktivt från augusti 2018.

– Vi har bestridit viteskraven och hänvisat till att vi föreslagit tekniska nämnden att äska medel för att bygga ett nytt LSS-boende på Himla­backarna, säger Anders Bengtsson (M) ordförande i vård- och omsorgsnämnden.