Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Vårdelever ska uppmuntras med stipendium

Elever som studerar på vård- och omsorgsprogrammet på Vetlanda lärcentrum ska kunna få stipendium av Vetlanda kommun för goda studieinsatser.

Exteriörbild entré Vetlanda lärcentrum

Även elever som läser vård- och omsorgsprogrammet på Vetlanda lärcentrum ska kunna få stipendium.

Sedan tidigare delar vård- och omsorgs­nämnden årligen ut ett stipendium till en elev i årskurs tre på Njudungs­gymnasiets vård- och omsorgsprogram. Nu vill man göra samma sak för eleverna på Vetlanda lärcentrum.

– Vi ser det som en viktig uppmuntran. Kompetens­försörjning är en av våra största utmaningar framöver. Vi behöver utbildad, kompetent personal och vård­utbildningarna är jätteviktiga för oss, säger Anders Bengtsson (M) ordförande i vård- och omsorgs­nämnden.

Han menar att stipendiet också är ett sätt för Vetlanda kommun att visa upp sig som arbets­givare.

– Vi vill skicka signalen att vi är intresserade av er och behöver er, säger han.

Stipendie­summan är på 2 000 kronor.