Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Digital miljöutbildning för ökad medvetenhet

Sedan en tid tillbaka har anställda i Vetlanda kommun blivit erbjudna att gå en digital miljöutbildning. Det rör sig om en grundläggande miljöutbildning för en ökad personlig medvetenhet. Nu öppnar vi denna möjlighet även för dig.

Anders Bernberg med utsikt över torget i Vetlanda

Vetlanda kommuns miljöstrateg Anders Bernberg är en av dem som ligger bakom utbildningen.

- Vi vill ge alla anställda, och nu även alla invånare, en grund för att fatta miljövänliga beslut, säger Anders Bernberg som är miljöstrateg i Vetlanda kommun.

I början av utbildningen får du se en film där berättarrösten nämner att utbildningen riktar sig till kommunanställda, men Anders Bernberg hoppas att det inte avskräcker någon.

– Det är den speakerrösten vi använde och då hade vi inte tänkt så långt, men i övrigt passar utbildningen lika bra för vem som helst, berättar Anders.

Det är Anders Bernberg som, tillsammans med representanter från sex andra kommuner i länet, tagit fram utbildningen. Den ingår nu som en central utbildning i Vetlanda kommuns arbete.

Genomför miljöutbildningen

Miljötbildningen finns på en egen webbsida och går bra att dela upp i mindre delar. Du kan avsätta några minuter åt gången när tiden finns, men tänk på att komma ihåg var du avslutade eftersom det inte finns någon möjlighet att skapa en personlig användarprofil och spara dina framsteg. Utbildningen tar cirka 45 minuter att genomföra i ett svep.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500