Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Öppet hus på nya Nye förskola

I Nye har det blivit dags att slå upp portarna och bjuda in till öppet hus. Två förskolor har blivit en. Det nyrenoverade servicehuset i anslutning till Nye skola sjuder nu av barnskratt och aktivitet.

Glada barn på Nye förskola.

– Det är ett lyft för oss här i Nye att få en så fin förskola. Allt blir mycket enklare när vi nu är på samma ställe allihop. Vi kan hjälpa varandra, utnyttja varandras kompetenser och samarbeta över avdelningarna, säger förskollärare Åsa Arvidsson med stolthet.

Växa vidare och blomma ut

41 barn och nio anställda. Så många ryms och trivs nu i de nya ljusa lokalerna efter sammanslagningen av de två tidigare förskolorna i det lilla samhället. Små handfat, små stolar och små bord vittnar om vilken målgrupp lokalerna är anpassade för. Att de olika avdelningarna är döpta till Fröet, Grodden och Plantan är heller ingen slump.

– Vi tänker att barnen kommer till oss som ett litet frö. Här får de en lärmiljö så att de växer och blir till en planta. När vi sedan lämnar dem vidare till skolan kan de växa vidare och blomma ut, säger Åsa.

Stilla sin nyfikenhet

Torsdagen den 21 mars är det alltså öppet hus på Kristinebergsvägen 9G i Nye och alla är välkomna.

– Kom och besök oss. Det är spännande att se hur en modern förskola fungerar och ser ut, vi är stolta över vår verksamhet. Förutom det är det kanske läge för många att stilla sin nyfikenhet, avslutar Åsa med ett leende.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500